Arama sonuçları

Randevusu olmayan, öğretmenle görüşemeyecek

Randevusu olmayan, öğretmenle görüşemeyecek

Çocuğunun öğretmeniyle görüşmek isteyen velilerin çok sayıda olması, çeşitli sorunları da beraberinde getiriyordu. Öğretmen-veli görüşmesinde yeni bir dönem başladı. Okul müdürü ya da öğretmenle görüşmek isteyen veli önceden dijital ortamdan randevu alacak. 

Karar'da yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul müdürü ve öğretmen görüşmelerini dijital ortama taşıyan 'Okul Randevu Sistemi'ni hayata geçirdi. Veliler, öğretmen görüşmeleri için e-Devlet kullanıcı bilgileriyle okulların internet sitelerinden randevu alabilecek.

ÖĞRETMEN RANDEVUSU NASIL ALINACAK?

Sistemde, öğretmenlerin müsaitlik tablosundan boş olan zaman dilimleri için randevu talebinde bulunabiliyor. Randevu alınacak haftadan önceki cuma günü öğle saatine kadar sistem açık tutulacak.

Aynı gün öğleden sonra ise okul yönetimleri öğretmenlere randevu saatlerini bildirecek. Veli, sistem üzerinden giriş yaptıktan sonra randevu talep edebildiği gibi aktif ve eski randevularını görebilecek ve günü gelmemiş randevusunu iptal edebilecek. Öğrencisi hakkında bilgi almak isteyen biri veli öncelikle okulun internet sitesine giriş yapacak.

Ardından e-Devlet bilgisini kullanarak randevu kaydı oluşturacak. Veli sistem üzerinden randevu taleplerini görebilecek. Eski randevu kayıtlarını ve yenileri takip edebilecek, günü gelmemiş randevuyu istediği anda iptal edecek.

VELİ, ÖĞRETMEN İLE KAÇ DAKİKA GÖRÜŞEBİLİR?

Sabah'tan Ceyda Karaaslan'ın haberine göre, öğretmen veli görüşme zaman çizelgesi üzerinde belirtilen gün ve saat aralığında randevu oluşturulacak. Görüşme süreleri 15 dakika ile sınırlı olacak. Bir öğretmen ile aynı gün en fazla 4 veli randevu oluşturabilecek. Randevu oluşturulduğunda veliye SMS ile bilgilendirme yapılacak.

ÖĞRETMEN RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Veliler öğrencinin bulunduğu okulun internet sitesine giriş yapıp e-Devlet bilgileri ile sisteme geçecek ve buradan randevu kaydı oluşturabilecek. Randevu oluştururken randevu alınacak haftadan önceki cuma günü öğle saatine kadar sistem açık olacak.

Aynı gün öğleden sonra okul yönetimi öğretmenlere randevu saatini bildirecek. Veli sisteme giriş yaptığında randevu taleplerini aktif veya eski randevularını görüntüleyerek, günü gelmemiş randevusunu istediği anda iptal edebilecek.

16-04-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş