Arama sonuçları

2019 DGS: Geç başvuru gününü kaçırmayın

2019 DGS: Geç başvuru gününü kaçırmayın

2019 DGS: Geç başvuru gününü kaçırmayın. Ön lisans mezunlarının lisans programlarına devam etmek için girdikleri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları 26 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. Ama bu süre içerisinde başvuramayanlar için bugün geç başvuru günü var. 30 Haziran'da yapılacak sınav için adaylar bugün saat 23.59'a kadar başvurabilir.

2019 DGS: GEÇ BAŞVURU GÜNÜNÜ KAÇIRMAYIN

Geç başvuru gününde adaylar 120 TL yerine 180 TL ödeyecek. Sınav ise 30 Haziran’da yapılacak. Bu yıl da DGS’de geçen yıl ilk kez uygulanan 0.5 ham puan kuralı sürecek.

Sayısal ve sözel olmak üzere 2 bölümden oluşan DGS’de iki testten de 0.5 ham puan çıkaramayan yani yarım net alamayan adayların puanları hesaplanmıyor. Geçen yıl 357 bin 150 adayın girdiği sınavda 94 bin 426 “sıfırcı” çıktı. Bu adaylar her iki testten de 0.5 ham puan almadıkları için puanları hesaplanmadı. Yani 0 almış kabul edildi.

HER İKİ TESTTEN DE YARIMŞAR NET İSTENİYOR

Her iki testten de en az 0.5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacak.. Her iki testten de en az 0.5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacak.

4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK

Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecek. Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacak.

İPTAL EDİLEN SORULAR DEĞERLENDİRME DIŞI

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak.

21-05-2019

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin