Arama sonuçları

2021 LGS: Yerleştirme sonuçları açıklanıyor

2021 LGS: Yerleştirme sonuçları açıklanıyor

1 milyon öğrenci ve velisi için heyecanlı bekleyiş yarın son buluyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) liselere yerleştirme sonuçlarını yarın açıklayacak. Yerleştirme sonuçları e-okuldan öğrenilecek. Geçtiğimiz 6 Haziran’da yapılan ve sonuçları sınavla alan liselere yerleştirmelerde kullanılan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanları ve sınavsız-yerel yerleştirme sonuçları için bekleyiş son buluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımladığı 2021 LGS tercih kılavuzuna göre sınavla ve sınavsız öğrenci alan liseler için tercihler 5-16 Temmuz tarihleri arasında yapılmıştı. Yerleşirme sonuçları 26 Temmuz’da açıklanacak. Herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrenci açık liseye kaydedilecek.

LGS’DE NAKİL DÖNEMİ BAŞLAYACAK

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte iki kez olmak üzere nakil dönemi başlayacak. Başvurular 26-30 Temmuz 2021 ve 02-06 Ağustos 2021 tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yapılabilecek. Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yerleştirme işlemleri için tercih başvurusu yapmayan öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde tercihte bulunabilecek.

KİMLER KATILACAK?

LGS nakil uygulamasına tercih yapmayan öğrenciler gibi tercihine yerleşemeyen, yerleşen ve özel okula kayıt yaptırmış öğrenciler de başvurabilecek.

25-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş