Arama sonuçları

2022 YKS: Üniversite kayıtları başladı

2022 YKS: Üniversite kayıtları başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bugün başladı.

Elektronik kayıtlar e- devlet üzerinden 24 Ağustos’a kadar alınacak, üniversitelerde ise kayıtlar 26 Ağustos’a kadar devam edecek. ÖSYM’nin paylaştığı verilere göre kontenjanların yüzde 99’u doldu. 850 bin 631’i adayın kayıt hakkı bulunuyor. Bu adaylar arasında belirlenen tarihlerde kayıt yaptırmayanlar ise hakkını kaybedecek. Adayların kaydolmadığı kontenjanlar için daha sonra ek yerleştirme süreci başlayacak ve boşalan kontenjanlar için tercih başvuruları alınacak. 

PUANLARI DÜŞECEK

Milliyet’ten Ozan Ömer Kadüker’in haberine göre, eğitimcilere göre bu süreçte 100 bin civarı kontenjan boş kalabilir. Her yıl binlerce aday kayıt döneminde üniversite okumaktan vazgeçiyor ya da şansını önümüzdeki yıl tekrar denemek istiyor. Ancak bu noktada puanlarının düşeceğinin bilinmesi gerekiyor. Çünkü üniversiteyi kazanıp kaydolmayan adayların gelecek yıl Ortaöğretim Başarı Puanı(OBP) yarı yarıya düşüyor. Bu da 15 ile 30 arası bir puan kaybı demek.

22-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş