Arama sonuçları

2023 YKS: Yerleşemeyenlere ikinci şans ek yerleştirme

2023 YKS: Yerleşemeyenlere ikinci şans ek yerleştirme

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen adaylar için üniversite kapısı henüz kapanmadı. Bu adaylara ek yerleştirme ikinci kez üniversiteli olma şansı verecek.

Yükseköğretim kurumlarında boş kalan kontenjanlar için yapılacak ek yerleştirme üniversitelerde 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasındaki kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilecek. Yerleştiği halde kayıt yaptırmayanlar nedeniyle de üniversitelerde boş kontenjanlar oluşacak.

KİMLER KATILABİLECEK?

2023-YKS ek yerleştirmede tercih yapabilmek için adayların 2023-YKS yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekmekte. Adayların en fazla 24 tercih hakkı var.

Ek yerleştirmeye herhangi bir programa yerleşen adaylar başvuramayacak. Bu adayların kayıt yaptırmasalar bile ek yerleştirmeye başvurma hakkı yok. YKS ek yerleştirmeye tercih yapan ama bir yükseköğretim programına yerleşemeyen ya da hiç tercih yapmamış adaylar katılabilir. Aynı zamanda özel yetenek sınavıyla bir programa yerleşen adayların da katılma hakkı var.

EN KÜÇÜK PUAN NEDİR?

Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan ön lisans ile lisans programlarını, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecek.

KOŞULLARI İNCELEYİN

Ek yerleştirmede tercih yapacak adayların tıpkı ilk yerleştirme tercihlerinde olduğu gibi programların özel koşullarını dikkatle incelemeleri ve buna göre tercihlerini yapması gerekiyor.

EK yerleştirme tercihleri için ücret 50 TL. Şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti

21-08-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş