Arama sonuçları

2024 LGS: Sınav sorularında değişiklik olacak mı?

2024 LGS: Sınav sorularında değişiklik olacak mı?

LGS başvuru kılavuzurun yayımlanmasının ardından 2 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) soruların yapısında değişiklik olup olmayacağı en çok merak edilen konu oldu. Çünkü bu yıl sınav başvurusu ve öğrencilerin sınava giriş yerleriyle ilgili değişiklik oldu. Artık başvurular otomatik değil, isteyen başvuracak. Sınava ise öğrenciler okullarında değil, belirlenen okullarda girecek. Bu değişikliklerden sonra ise sınav sorularının nasıl olacağı merak edilmeye başlandı. Bu soru MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül’e de yöneltildi. Bülbül’ün sınav sorularıyla ilgili yaptığı açıklama şöyle: 

DERS KİTAPLARI KULLANILACAK

LGS’de öğrencinin öğrenme çıktıları belirlenirken eğitim öğretim faaliyetlerinin ana kaynağı olan ders kitapları kullanılıyor. Ders kitapları, öğrencinin gerçek hayatla bağ kurmasını sağlarken içerikte yer alan etkinlik ve örneklerle öğrencilerin konuları derinlemesine anlamaları ve üst düzey düşünme becerilerini geliştirmeleri destekleniyor. Öğrenciler, ders kitaplarındaki kazanımların edinilmesini sağlayacak etkinlikleri ve yayımlanan örnek soruları anlayarak yapmaları önemli. Merkezi sınavda her alan için 8'inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak farklı bilişsel düzeylerdeki becerileri ölçecek nitelikte sorular yer alacak. Belirli aralıklarla yayımladığımız örnek sorular aslında sınav sorularına yönelik ipuçları barındırıyor.

İÇERİKTE DEĞİŞİKLİK YOK

Sınavın içeriğinde bir değişiklik yok. Sınavda içerik, sınav süreleri ve soruların dağılımında değişiklik yok, aynı içerikle sınavı yapacağız. Geçen yıl deprem nedeniyle sadece birinci dönem konularından soru soruldu. Bu yıl 8'inci sınıf sınav tarihine göre işlenen tüm konular sınav kapsamında olacak.

13-03-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş