Arama sonuçları

2024 LGS soruları nasıl hazırlanıyor? MEB, öğrencilere ne önerdi?

2024 LGS soruları nasıl hazırlanıyor? MEB, öğrencilere ne önerdi?

2 Haziran’da gerçekleştirilecek Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) 8’nci sınıfta okuyan 1 milyonun üzerinde öğrencinin katılımı bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, Liseye Geçiş Sınavı’na (LGShazırlanan öğrencilere kılavuzluk etmesi amacıyla Bakanlıkça örnek sorular hazırlandığını hatırlattı.

DERS KİTAPLARINDAN HAZIRLANIYOR

Soruları hazırlarken kullanılan en önemli kaynağın ders kitapları olduğunu vurgulayan Bülbül, yayımlanan örnek sorularla birlikte bunların ders kitaplarındaki karşılıkları olan benzer soru ve etkinlik örneklerini de paylaştıklarını ifade etti. Sınav için ders kitaplarının kullanıldığını söyleyen Bülbül, öğrencilere şu önerilerde bulundu: 

"Öğrencilere, sınavlara hazırlık noktasında yardımcı kaynak tavsiye edilmemesi gerektiğinin ifade edilmesindeki temel unsur budur. Ders kitapları, öğrencinin gerçek hayatla bağ kurmasını sağlarken içerikte yer alan etkinlik ve örneklerle öğrencilerin konuları derinlemesine anlamalarını ve üst düzey düşünme becerilerini geliştirmelerini desteklemektedir. Ders kitaplarının hazırlanması ile değerlendirilmesi süreçlerinde kullanılan kriterlere ve incelenme aşamalarına dikkat edildiğinde ise ders kitaplarının esas kaynak olduğu görülmektedir. Ders kitapları dışında başka bir kaynağa ihtiyaç duyulmadan sınavlara hazırlık yapılabilir. Öğrenciler, ders kitaplarındaki kazanımların edinilmesini sağlayacak etkinlik, örnek ve soruları anlayarak yaparlarsa günlük hayatlarında karşılaşacakları problem durumlarını daha kolay çözeceklerdir. Ayrıca bu durum onların sınavlara hazırlık süreçlerini de olumlu yönde etkileyecektir."

21-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş