Arama sonuçları

Sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri: LGS hazırlık kursları mı geliyor?

Sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri: LGS hazırlık kursları mı geliyor?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle yeni bir kurum türü kurulmasının önü açıldı. Buna göre, ortaokul öğrencilerinin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle birlikte akademik gelişimlerine yönelik çalışmaların yapılacağı "sosyal etkinlik ve gelişim merkezi" adıyla yeni bir kurum türü tanımlandı.

İşte bu tanımlama eğitimciler tarafından LGS’ye hazırlık kurslarının önünün açıldığı ve yasal hala getirildiği şeklinde yorumlandı. Ayrıca yapılan düzenleme ile özel öğretim kurslarında aranan bağımsız giriş şartı kaldırıldı.

YASAL HALE GELDİLER

Bu değişiklikle ortaokul öğrencileri için “akademik gelişimlerine yönelik çalışmaların yapılacağı” sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri kurulabilecek. Bir eğitimci bu değişikliği şöyle yorumladı:

“Bu düzenlemeyle birlikte artık 8’nci sınıf öğrencileri için LGS hazırlık kursları yasal hale gelmiş oldu. Akademik gelişim denildiği zaman zaten bundan çıkan sonuç üniversiteye hazırlık kursları gibi Anadolu, fen liseleri ile kolejlere hazırlık kursları demektir. Üstelik yönetmelikte bağımsız giriş şartının kaldırılmış olmasının anlamı üniversite ve lise hazırlık kurslarının aynı binada olmaları anlamına geliyor.”

16-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş