Arama sonuçları

2024 LGS: Nasıl başarılı olursunuz?

2024 LGS: Nasıl başarılı olursunuz?

Her yıl 1 milyonun üzerinde 8’nci sınıf öğrencisinin katıldığı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) bu yıl 7’nci kez yapılacak. Haziran ayında gerçekleştirilecek LGS’nin puanları hem sınavla öğrenci alan devlet liselerine yerleştirmelerde hem de yabancı ve Türk özel okullara kayıtlarda kullanılacak.

Kontenajanın sınırlı, öğrenci sayısının yüksek olduğu LGS için öğrenciler hazırlıklarına başladılar ve programlarını oluşturdular. Peki LGS’de nasıl başarılı olunur? Bu sınavda başarılı olan öğrenciler nasıl bir çalışma programı hazırlıyor? pervinkaplancom instagram yayınına konuk olan eğitimci Koray Varol, “Akademik olarak başarılı olan öğrencilerin davranışlarına baktığımız zaman 6 tane önemli davranış görüyoruz” diyerek, bunları şöyle sıralıyor:

YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞARILI ÖĞRENCİLER NASIL HAZIRLANIYOR?

1)Dersi çok iyi dinlerler: Dersi iyi dinlemek, başarıya çok katkı sağlayan bir süreçtir. Öğretmeni iyi ve verimli bir şekilde dinlemesi başlangıç öğrenmeleri için önemlidir.

2)Not alırlar: Öğretmen derste konuyu anlatırken not alarak dersi dinlemek öğretmenin önemli dediği yerleri farklı kalemlerle yazmak hem başlangıç öğrenmesine hem de daha sonra tekrar edilirken öğrenmeye çok katkı sağlar.

3)Derste anlatılan konudaki anlamadığı yerleri sorarlar: Öğretmenimiz iyi ve güzel bir şekilde konuyu anlatsa da anlamadığınız yerler olabilir. Bazen öğretmenimizin yapmış olduğu tekrarlar bizim için yeterli olmayabilir. Derste anlatılırken anlamadığımız yerleri izin isteyerek öğretmenimize sormamız öğrenmemize katkı sağlar.

4)Eve gittiği zaman o gün öğrendiklerini tekrar eder: Düzenli olarak tekrar etmek daha iyi öğrenmemize katkı sağlar. Her gün 15 dakika tekrar yapmamız ihtiyaç duyuyorsak biraz daha uzun tekrar yapmamız çok fayda sağlar.

5)Ödevlerini yapar ve soru çözer: Ödevler öğrendiğimiz konuları hem daha iyi öğrenmemiz hem de anlamadığımız yerler varsa onları bulmamız açısından önemlidir. Ödev yapmak ve müsaitsek fazladan soru çözmek o konularda bizi geliştirir.

6)Yapamadığı her soruyu sorar: Hepimizin yapamadığımız veya zorlandığımız yerler olabilir. Yapamadığımız soruları öğretmenlerimize sormak bizi çok geliştirir.

21-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş