Arama sonuçları

Özel okullara kutlama yasağı: Milli, manevi değerlere aykırı kutlama yok

Özel okullara kutlama yasağı: Milli, manevi değerlere aykırı kutlama yok

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bir süredir üzerinde çalıştığı özel öğretim kurumları yönetmeliğinde değişiklik yaptı. 16 Şubat 2024 tarihli Resmi Gazete’de Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayımlandı. Yönetmelikte en dikkat çeken nokta ise daha önce de özel okulara “uyarı” yazısı ile yapılmaması istenen “milli ve manevi değerlere aykırı” kutlamalara getirilen yasak oldu.

GENEL MÜDÜR UYARMIŞTI

Son olarak Türkiye Özel Okullar Derneği’nin (TÖZOK) geçtiğimiz ay sonunda Antalya’da düzenlenen sempozyumunda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Müdürü Fethullah Güner okulları uyararak, “pagan kültürü” diye tanımladığı ve aslında yılbaşı, noel, paskalya kutlamalarını da içine alan etkinliklere son verilmesini istemişti. Gülen, okullara Atatürk göndermeli “kapatma uyarısı” da yaparak, şöyle seslenmişti: “Tarih ve kültürel kimliğimizle alakası olmayan, belli pagan kültürüne kadar uzanan belli bayramları ya da etkinlikleri okulların içerisinde bir faaliyet olarak görmek istemiyoruz. Bizim için bir kültürel yozlaşmaya dönüşürse eğitimci olarak sizler öğretmen, eğitimci olarak, bizler eğitimin paylaşları olarak buna dur demek zorundayız."

‘MİLLİ MANEVİ DEĞERLERE’ AYKIRI ETKİNLİKLERE YASAK

İşte bu uyarılar yönetmeliğe yasak olarak girdi.  Bu madde şöyle yer aldı: “Kurumlarda Türk milletinin millî, ahlâkî, insanî, manevî ve kültürel değerlerine aykırı, öğrencilerin psikososyal gelişimine katkı sağlamayan etkinlik ve kutlamalar yapılmaz.”

Yani bundan sonra artık özel okullarda noel, yılbaşı, paskalya, cadılar bayramı gibi kutlamalar yapılamayacak.

 

16-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş