Arama sonuçları

Ücret tartışmaları mı etkili oldu? Bakan Tekin özel okulların toplantısına katılmıyor

Ücret tartışmaları mı etkili oldu? Bakan Tekin özel okulların toplantısına katılmıyor

Türkiye Özel Okullar Derneği’nin (TÖZOK) bu yıl 22’ncisini düzenleyeceği geleneksel eğitim sempozyumuna programda yer almasına rağmen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katılmayacak. Tekin, Azerbaycan’a gidecek. 

Her yıl Antalya’da düzenlenen eğitim sempozyumunun bu yılki ana teması “Eğitime Bütünsel Yaklaşım ve Yapay Zeka” olacak. 3 gün sürecek sempozyuma özel okul öğretmenleri, yöneticiler ve eğitimciler katılacak. Sempozyumda eğitimde yenilikçi ve bütünsel yaklaşımlar, yapay zekanın eğitime etkisi,  ChatGPT’nin yükseköğretime etkisi, veri bilimi gibi değişik konu başlıkları işlenecek. 

KATILMAYAN 4’NCÜ BAKAN

Düzenlenen sempozyuma bugüne kadar 3 bakan katılmadı. Bunlardan biri bakanlığı döneminde özel okullarla gerilim yaşanan Hüseyin Çelik oldu. İsmet Yılmaz ise sempozyum yapılmadan birkaç gün önce bakan olarak atandığı için katılmadı. Geçen sene ise yine ücret tartışmaları yaşandığı ve özel okullara ücret artış sınırlaması getirip, ücret artışını da MEB belirlediği için okullar ile dönemin Bakanı Mahmut Özer arasında gerilim yaşanmıştı. Özer de bu nedenle sempozyuma katılmamıştı. 

ÜCRET TARTIŞMALARI MI ETKİLEDİ?

Bu yıl da gündem bilindiği üzere özel okullardaki ücret artışları. Günlerdir kamuoyu bu ücret artışlarını tartışıyor. Eğitimcilere göre Bakan Yusuf Tekin’in de programda yer almasına rağmen sempozyuma katılmamasına bu tartışların neden olduğu konuşuluyor. 

AZERBAYCAN’A GİDİYOR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin eğitim alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla bugün Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gidiyor. Program ise şöyle: Bakan Tekin, ilk olarak Azerbaycan'ın önceki Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in de kabrinin bulunduğu Fahri Hiyabanı, ardından Şehitlik Hiyabanı ve Türk Şehitliği'ni ziyaret edecek. 

Şehitlik ziyaretinden sonra Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ile bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşmede Türkiye ve Azerbaycan arasında devam eden iş birliği konularının güçlendirilmesi ile yeni iş birlikleri ele alınacak. Bakan Tekin, 2022 yılının Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Bakü Bilim Merkezini ziyaret edecek. 

Tekin, programı kapsamında daha sonra Azerbaycan Başbakan Ali Asadov ile bir araya gelecek. Asadov'un Başbakanlık makamında gerçekleştirilecek görüşmede iki ülkenin eğitim iş birliği konuları ele alınması bekleniyor. 

Başbakan Asadov ile görüşmesinin ardından Bakü Türk Anadolu Lisesini ziyaret edecek olan Tekin, öğretmenler odasında gerçekleştirilecek buluşmada öğretmenlerle bir araya gelecek. 

Bakan Tekin'in 31 Ocak tarihinde Azerbaycan ziyaretlerini tamamlayarak akşam saatlerinde yurda dönmesi bekleniyor.

30-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş