Arama sonuçları

2024 LGS: Sınava giriş belgeleri ne zaman çıkacak?

2024 LGS: Sınava giriş belgeleri ne zaman çıkacak?

2 Haziran’da yapılacak olan ve yaklaşık 1 milyon 40 bin 8’nci sınıf öğrencisinin katılacağı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) giriş belgelerinin ne zaman çıkacağı merak ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) başvuru kılavuzuna göre LGS Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarasının da yer  aldığı fotoğraflı sınav giriş belgesi 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren yayımlanacak. Okul müdürleri bu belgeleri elektronik ortamda alacak, mühürleyip, onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecek. Pandemi döneminde öğrenciler kendi okullarında sınava girerken, bu kez başka okullarda sınava katılacak.

UNUTMAYIN, SINAVA GİREMEZSİNİZ

Öğrencilerin kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için en geç saat 09.00’da sınava girecekleri binada hazır olmaları gerekiyor. Öğrencinin yanında fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) olması gerek. Aksi halde sınav salonlarına alınmayacaklar. Yine öğrenciler yanlarında en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracak. Aynı zamanda bandajı çıkarılmış ped şişede su da getirebilecekler.

22-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş