Arama sonuçları

ALMAN LİSESİ: Hangi puandan öğrenci alıyor?

ALMAN LİSESİ: Hangi puandan öğrenci alıyor?

Yabancı özel  özel lise statüsündeki Alman Lisesi, öğrencilerini Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanına göre alacak. Kuruluş tarihi 1868 yılına uzanan Alman Lisesi öğrencilerini hangi Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanından alıyor?  Diplomasının özelliği nedir? Bu yıl kaç öğrenci alacak? pervinkaplancom instagram yayınında konuğumuz olan Alman Lisesi Türk Müdür Başyardımcısı Melek Yıldırım sorularımızı yanıtladı. 

YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 İşte sorular ve yanıtları

KAÇ ÖĞRENCİ ALACAK?

-2023-2024 kontenjanı nedir? Geçen seneye göre kontenjanda değişiklik oldu mu? 

Kontenjanımız bu yıl da önceki yıllar gibi 130 öğrenci.

-Geçen sene okulun taban puanları ne olmuştu? Serbest kayıt döneminde puanlarda bir değişiklik söz konusu oldu mu? 

Geçen sene taban puanımız 473’dü. Serbest kayıt döneminde puanlarımızda herhangi bir değişiklik olmadı. 

KAÇ YANLIŞLA GİRDİ?

-Geçen sene okula en düşük puanla giren öğrencinin puanı, yüzdelik dilimi ve başarı sırası nedir? Bu öğrencinin hangi dersten kaç yanlışı ve boşu var?

Geçen sene okula en düşük puan ile giren öğrencinin puanı 480,9276 , yüzdelik.dilimi: 0,42 Öğrencinin Türkçe, Mat, Fen ve İnk.Tar. derslerinden 1’er olmak üzere toplamda 4 yanlışı vardı. 

 - Hazırlık tüm öğrenciler için zorunlu mu ?

Yeni eğitim-öğretim yılının başında Almanca alt yapısı olan öğrencilere Seviye Tespit Sınavı uyguluyoruz. Belli bir seviyenin üstünde olan öğrenciler Hazırlık sınıfında ileri Almanca sınıfına alınıyorlar. Hazırlık sınıfını atlamak için anadili seviyesinde Almanca bilmek gerekir. Öğrencilerin Almanca Seviye sınavının dışında Almanca sözlü sınavına ve ayrıca Türkçe sınavına da girmeleri ve hepsinde başarılı olma şartı aranmaktadır.

 -İkinci yabancı dil ya da diller nedir? 

İkinci yabancı dilimiz İngilizcedir.

 -Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor ve yabancı öğretmenin sayısı nedir? 

Yaklaşık 80 öğretmenimiz var. 37 Türk, 43 Alman öğretmen. Bu Alman öğretmenlerimizden 21’i Alman devlet memuru.

-Şu anda toplam öğrenci sayısı nedir?

Yaklaşık 640 öğrencimiz var.

 -Yatılılık yok ama şehir dışından gelen öğrenciler için konaklamada alternatif sunuluyor mu? 

Biz öğrencilere konaklama konusunda maalesef çok fazla yardımcı olamıyoruz. Özel yurtlar var, devlet yurtları var. Öğrencilerimiz genelde özel yurtlarda kalıyorlar. Bzı aileler taşınıyor veya bir aile büyüğü öğrenci ile kalıyor. 

ALMANYA’DAKİ BİR LİSEDEN MEZUN OLMUŞ GİBİ

-Öğrencilerinize Abitur diploması veriyorsunuz? Bu diplomanın özelliği nedir? Abitur diplomasını tüm öğrenciler alabiliyor mu? 

Okulumuz 2 diploma veriyor. Birisi Milli Eğitim Bakanlığı’nın Özel Alman Lisesi diploması, diğeri Abitur diploması.Abitur diploması Almanya’nın lise bitirme sınavıdır. Abitur diploması alan öğrencilerimiz Almanya’da eğitim vatandaşı sayılıyor. Bu Abitur alan öğrencilerimizin Almanya’da lise okuyan bir Alman öğrenci ile aynı eğitime hak kazanması demektir. Üniversite başvuru ve alım koşulları Almanya’da abitur diploması alan bir öğrenci ile eşittir. Abitur diploması almak için öğrenciler sınavlara (Almanca, İngilizce, Matematik ve fen derslerinden) giriyorlar ve başarılı oldukları takdirde bu diplomayı almaya hak kazanıyorlar. 

-Abitur diploması olan ve olmayan öğrenci yurtdışı başvurularında kabul açısından farklılık oluyor mu? 

Evet farklılıklar var. Az önce de belirttiğim gibi abitur diploması alan öğrenciler Alman vatandaşları ile aynı koşullarda başvuru yapabiliyorlar. Türk diploması ile başvuran öğrenci Türkiye’deki YKS sınav sonucuna göre bir okula yerleştikten sonra başvurup, yabancı öğrenci kontenjanından yararlanıyor. Ancak abitur diploması sadece Almanya’da geçerli değil, bu diploma Avrupa ülkelerinde ve ABD’de de tanınıyor. 

ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR MU?

-Öğrencilerin yüzde kaçı Abitur diploması alıyor? Bu oran son yıllarda arttı mı? 

Abitur diploması oranımız oldukça yüksek ve son son yıllar ile çok fark yok. Geçen yıl 130 öğrenciden 126’sı abitur diploması almaya hak kazandı. Bu yıl 130 Öğrenciden 122 si abitur diplomasını aldı.

-Toplam öğrenci sayısı içinde burslu öğrencilerin oranı nedir?

Burs oranımız Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine ugyun olarak en az % 3 olarak uygulanmaktadır.

NASIL BURS VERİYOR?

-Burs hangi koşullarda veriliyor? Burs almayı düşünenlere neler tavsiye edersiniz? Nasıl bir yol izlesinler?

Okulumuz ihtiyaç bursu veriyor. Burs koşulları ve gereken evrak listesi web sayfamızda yer alıyor. Önemli olan talep edilen tüm evrakların eksiksiz doldurulup teslim edilmesi ve beyanların doğru olması. Burs alan öğrenci için her yıl tekrardan başvuru yapılması gerekiyor. 

-Önkayıtlar online olacak mı? Kayıt süreciyle ilgili ailelere önerileriniz nedir? Özellikle serbest kayıt dönemi için? Şehir dışından olanlar nasıl yaptıracaklar? 

Ön kayıtlar online olarak yapılacak. Tüm velilere web sayfamızı düzenli olarak takip etmelerini öneriyorum. Şehir dışında olan ailelerin eğer kendileri gelemiyorlarsa İstanbul’da bulunan bir yakınlarına vekaletname vermeleri önerilir. 

-Puanı eşit öğrencilerin yerleştirmelerinde hangi kriterleri kullanacaksınız? Yaşta eşitlik bozulmazsa ne yapacaksınız? En son kullanacağınız kriter ne olacak?

En son kullanacağımız kriter, ki hiç yaşamadık, velilerin huzurunda kura çekmek olacaktır.

 YURTDIŞINA GİDENLERİN ORANI

-Mezunlarınızın yüzde kaçı yurtdışındaki üniversitelere gidiyor? İlk sırada hangi ülke, ülkeler yer alıyor? Geçen yıl mezun olan toplam öğrenci sayısı kaçtı ve kaçı yurtdışı-yurtiçi üniversitelere yerleşti? 

Mezunlarımızın yüzde 90 ‘ından fazlası yurtdışında okumayı tercih ediyor. İlk sırada Almanya var, sonrasında İsviçre, Amerika ve İngiltere. Geçen yıl 130 Öğrencimiz mezun oldu, 123’ü yurtdışına okumaya gitti. 3 öğrencimiz Türkiye’de okumayı tercih etti. 

-Son yıllarda yurtdışına gidenlerin sayısında nasıl bir değişiklik oldu? Ne kadar artış var? 

Son 5-6 yıldır yurtdışına talep çok yüksek. Son yıllarda gidenlerin sayısı hemen hemen aynı. 

-Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar?

Türkiye’de okuyan mezunlarımız genelde tıp tercih ediyorlar. 

-YKS hazırlık kursu var mı? 

YKS hazırlık kursumuz yok. 

BİNANIN DEPREME KARŞI SAĞLAMLIĞI

-Binanın deprem güvenirliği nedir? 

Okulumuzun ana binası 2011 yılında güçlendirilmiştir. Güçlendirme çalışmaları Türk ve Alman resmi makamların kontrolünde gerçekleştirilmiştir. Deprem yönetmeliğinin 2018 yılında revize edilmesinin ardından, binamızın depreme karşı güvenliği yeni yönetmeliğe göre ölçülmüş ve test edilmiştir. Test raporu Türkiye Deprem Vakfı Prof. Dr. Mustafa Erdik tarafından onaylanmıştır.

16-06-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş