Arama sonuçları

Bakan Yanık: Özel eğitim sınıflarında öğrenim gören öğrenci sayısı 49 bin 194'e ulaştı

Bakan Yanık: Özel eğitim sınıflarında öğrenim gören öğrenci sayısı 49 bin 194'e ulaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Özel eğitim sınıflarında öğrenim gören öğrenci sayısı 49 bin 194'e ulaştı" dedi.

Yanık, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Engelli Vatandaşların Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni"nde yaptığı konuşmada, "2005 yılında yürürlüğe giren Engelliler Kanunu ve mevzuat değişiklikleri, bu alandaki anlayış farklılığımızı açıkça ortaya koymuştur. Engelli vatandaşlarımızın hayata tam ve eşit katılımını sağlamak, sosyal hayatın doğal bir parçası olmalarını kolaylaştırmak temel prensibimiz olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda, her vatandaşımızın temel haklarından olan eğitim hakkının engelli vatandaşlarımız açısından 'kullanılabilir' nitelikte olması, üzerinde durduğumuz en hassas konulardan birisidir" diye konuştu.

"ÖZEL EĞİTİM SINIFLARINDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİ SAYISI 49 BİN 194'E ULAŞTI"

Yanık, okullarda bireyselleştirilmiş eğitim ve destek programlarıyla fırsat eşitsizliğini en aza indirecek uygulamaları hayata geçirdiklerini, çalışmalar sonucunda özel eğitim sınıflarında öğrenim gören öğrenci sayısının 2002'de 6 bin 912 iken, 2021 sonu itibarıyla 49 bin 194'e ulaştığını bildirdi.

Aynı hassasiyeti yükseköğrenimdeki engelli öğrencilere de göstermeye gayret ettiklerini vurgulayan Yanık, 2006'da yönetmelikle kurulan Engelli Öğrenci Koordinasyon Merkezlerinin sayısının 2021 Ocak itibarıyla 207'ye ulaştığını söyledi.

Okulların mekansal açıdan erişilebilir olmasının eğitim hakkının en temel koşullarından biri olduğunu, ayrıca iş yerlerine, açık alanlara, toplu taşıma araçlarına bağımsız ve güvenli erişilebilmenin her engellinin hakkı ve ihtiyacı olduğunu dile getiren Yanık, bunun için yüzde yüz erişilebilirlik hedefiyle başlattıkları çalışmaları, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanılabilmesine yönelik faaliyetlerle daha da ileri düzeye taşıdıklarının altını çizdi.

17-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş