Arama sonuçları

Başörtülü öğrencinin staja kabul edilmemesine ilişkin davada tanık dinlendi

Başörtülü öğrencinin staja kabul edilmemesine ilişkin davada tanık dinlendi

İstanbul'da üniversite öğrencisi Nezaket Akbulut'un staj için yönlendirildiği koleje başörtüsü nedeniyle alınmadığı iddiasına ilişkin kolej yetkilisinin "kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi" suçundan yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Özlem Öztoprak'ın avukatı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.

STAJ YAPAMAYACAĞI BİLDİRİLDİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen Akbulut'un olay günü yanındaki arkadaşı Çağla Öztürk, sanık Öztoprak'ın müştekinin kılık kıyafetinin, özellikle başörtüsünün yönetmeliğe uymadığını, bu nedenle okulda staj yapamayacağını söylediğini anlattı.

Tanık Öztürk ayrıca sanığın müştekiye, başörtüsünü çıkartma durumunun olup olamayacağını da sorduğunu belirterek, "Nezaket bunu reddetti, başörtüsünü çıkarmayacağını söyledi" dedi.

Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

İstanbul'da üniversite öğrencisi Nezaket Akbulut, okulu tarafından staj için yönlendirildiği koleje başörtüsü nedeniyle alınmadığını iddia ederek, yetkililer hakkında şikayetçi olmuştu.

11-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş