Arama sonuçları

Bir bu eksikti: Sınavlara ‘tılsım’la hazırlanma

Bir bu eksikti: Sınavlara ‘tılsım’la hazırlanma

Haziran ayında yapılacak lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan gençler ve aileleri “manevi hazırlık” tuzağında. 2 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlıklar okul, dershane, özel dersler çemberinde sürüyor. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre bazı aileler ve adaylar bununla yetinmiyor, sözde manevi yönden de hazırlık yapıyorlar. Büyüler, tılsımlar, ritüeller, şaman ayinleri, astroloji çalışmaları, taşlar, bileklikler… 

Sınava hazırlığın “manevi yönü” büyük bir sektöre dönüşmüş durumda. Başarı tılsımı, bilinçaltı kodlaması, büyü, zihin açma işlemi, metafizik çalışması gibi hepsinin kendince uzman olduğu farklı bir yol var. 

RANDEVU BULMAK BİLE ZON

Sektör o kadar büyük ki kendi aralarında rekabet oluşmuş durumda. Bazı işlemleri yaptırmak için randevu bile bulmak zor, uzmanların asistanlarına isim yazdırarak sıra beklemeniz gerekiyor. Fiyatlar da 300 TL’den başlıyor, 15.000 TL’ye kadar çıkıyor.

BAŞARI BİEZİKLERİ DE ÇIKTI

E-ticaret sitelerinde de öğrencilere yönelik başarı bileklikleri ve taşları satılıyor. Fiyatları da 50 TL’den başlıyor 1.000 TL’ye kadar çıkıyor. Ürünlerin özelliklerinde neredeyse yok yok. Bazıları şöyle sıralanıyor: “Sağlıklı düşünme ve iradeli olmada faydalıdır. Kavrama ve anlam gücünü artırır. Güç, canlılık ve enerji verir, zihinsel konsantrasyonu ve kendine olan güveni artırır. Daha iyi odaklanmaya ve konsantre olmaya yarayacak içsel sükûneti sağlar. İsteksizlik, korku, nazarı engeller. Cesaret, özgüven, kendini ifade etme, iletişim kurma becerisini artırır.”

02-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş