Arama sonuçları

Çemberlitaş, IB Aday Okulu oldu: IB diploması verecek

Çemberlitaş, IB Aday Okulu oldu: IB diploması verecek

Türkiye’nin köklü okullarından birisi de Çemberlitaş Anadolu Lisesi. Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanıyla öğrenci alan lise Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı’nı yürütmek için yaptığı başvurular sonucunda IB Aday Okulu oldu.

 

Çemberlitaş Kız Ortaokulu" adıyla 1956 yılında eğitime başlayan ve yıllar içinde Çemberlitaş Kız Lisesi, Süper Lise, Anadolu Lisesi, Proje okulu oldu. Çemberlitaş Anadolu Lisesi’nde 2020-2021 öğretim yılında İngilizce ve Almanca olmak üzere iki dilde hazırlık sınıfı açıldı. Böylece lise hazırlık eğitimi veren sayılı okullardan birisi oldu.

 

HAZIRLIK SINIFINDAN SONRA IB DİPLOMASI

Lise geçtiğimiz ekim ayında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) alınan onayın ardından, 25 Ocak 2021 tarihinde Uluslararası Bakalorya Organizasyonu ile resmi iletişime geçti. Öğrencilerine yurtdışı üniversite kapısını açan Uluslararası Bakalorya (IB) diploma programı konusunda da 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren IB Aday okulu oldu.

2022-2023 eğitim yılı itibarıyla uygulanması hedeflenen IBDP sayesinde öğrenciler lise diplomalarına ek olarak uluslararası geçerliliği olan IB Diploması’na da sahip olacak.

 

25-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş