Arama sonuçları

Devlette tercih, özelde birinci önkayıt dönemi

Devlette tercih, özelde birinci önkayıt dönemi

Her yıl olduğu gibi bu sene de devlet liseleri için tercihler aralarında yabancı özel liselerin de olduğu özel okullar için kayıt dönemi çakıştı.  Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında hem sınavla öğrenci alan okullar hem de sınavsız yani yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercih süreci 19 Temmuz saat 17.00’ye kadar yapılacak.

LGS puanıyla öğrenci alan aralarında Amerikan, İtalyan, Fransız, Alman ve Avusturya liselerinin de olduğu yabancı özel okullar ile Türk liseleri için de birinci ön kayıt dönemi başladı. Ancak özel okula kesin kayıt yaptıranlar devlet liseleri için tercih yapamayacak. Tercih ekranı bu velilere açılmayacak. Önce devlette tercih yapsanız bile bir özel okula kayıt yaptırdığınızda bu tercihleriniz otomatik olarak silinecek. Çünkü e-okul sistemine kaydınız işlenmiş olacak.

Devlet liseleri için tercihler 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Tercihler 19 Temmuz saat 17.00’de son bulacak. Liselere yerleştirme sonuçları ise 24 Temmuz’da e-okul üzerinden duyurulacak. İki tür yerleştirme söz konusu, LGS puanıyla öğrenci alan sınavlı okullara ve sınavsız yerleştirmeyi ifade eden yerel yerleştirme. 

OKUL MÜDÜRÜNE ONAYLATMAYI UNUTMAYIN

Tercihlerinizi e-okul üzerinden yapabileceksiniz. Ancak herhangi bir ortaokul müdürlüğüne onaylatmanız gerekiyor. Aksi halde tercihleriniz geçersiz sayılır. LGS puanıyla fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına yerleştirmeler LGS puan üstünlüğüne göre yapılacak.

PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE GÖRE

Bu okullara öğrenciler kontenjanlara puan üstünlüğü dikkate alınarak yerleştirilecek. Sınavla öğrenci alan liseler için 10 tercih hakkı bulunuyor. Bu tercihlerde okul türü ya da il sınırlaması yok.

YEREL TERCİH ZORUNLU

Ancak sınavla öğrenci alan okulların ekranının açılması için yerel tercih yapmak zorundasınız. Aksi halde ekran açılmayacak. Yerel tercihte 5 okul hakkınız var ama hepsini doldurmak zorunda değilsiniz. Sınavla öğrenci alan okullar ekranını açabilmek için 1 tane de olsa yerel tercih yapmak zorundasınız. Eğer sınavla öğrenci alan liselerden birine yerleşirseniz de yerel tercihiniz dikkate alınmayacak. Ancak sınavla alanlara yerleşemezseniz o zaman yerel tercihleriniz de dikkate alınacak. 

Sınavla öğrenci alan liseleri tercih ederken puanınızı değil yüzdelik diliminizi dikkate alacaksınız. Yerleştirme sonuçlarının 24 Temmuz’da açıklanmasının ardından ise iki kez nakil dönemi olacak. Nakillere yerleşen, yerleşmeyen, tercih yapmayan ve özel okulda kayıtlı öğrenciler katılabilecek.

ÖZEL OKULLARDA NASIL OLACAK?

Öğrencilerini Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanıyla alan aralarında Amerikan, Fransız, İtalyan, Alman ve Avusturya liselerinin de yer aldığı yabancı özel liseler birinci kayıt dönemi için taban puanlarını açıkladı. Bu okullar iki kez önkayıt-kesin kayıt ile 3 kez serbest kayıt dönemi yapacak.

ÖN KAYIT NASIL YAPILACAK?

Okullar birinci kayıt dönemi için puanlarını açıkladı ve önkayıtları alacak. Puanınız yettiği kadar okula önkayıt yaptırma hakkınız bulunuyor. Kayıt listeleri açıklandığında ise birden fazla okulun kesin ya da yedek kayıt listesinde yer alabilirsiniz. Ancak tek bir okula kesin kayıt yaptırabilirsiniz. Eğer daha çok istediğiniz bir başka okulun da yedek listesinde yer alıyor ve sıra geldikten sonra bu okula kayıt yaptırmak isterseniz bir önceki kayıt yaptırdığınız okul yıllık öğrenim ücretinin yüzde 10’nu kesecek.

İşte yabancı özel liselerin birinci ön kayıt taban puanları ve kontenjanları:

AMERİKAN LİSELERİ

Amerikan Robert Lisesi: Birinci ön kayıt için taban puanını 489 olarak açıkladı. Kontenjanı kız 102, erkek 102.

Üsküdar Amerikan Lisesi: Birinci ön kayıt için taban puanını 485 olarak açıkladı. Kontenjanı kız 90, erkek 90.

İzmir Amerikan Koleji: Birinci ön kayıt için taban puanını 463 olarak açıkladı. Kontenjanı toplam 180. Kız yatılı kontenjan 18, erkek yatılı ontenjan 18.

Tarsus Amerikan Koleji: Birinci ön kayıt için taban puanını 444 olarak açıkladı. Kontenjanı kız 60, erkek 60.

FRANSIZ LİSELERİ

Saint Joseph Fransız Lisesi:  Birinci ön kayıt için taban puanını 477 olarak açıkladı. Kontenjanı 208.

 Notre Dame De Sion Fransız Lisesi: Birinci ön kayıt için taban puanını 470.200 olarak açıkladı. Kontenjanı 140.

 Sainte Pulcherie Fransız Lisesi: Birinci ön kayıt için taban puanını 457.600 olarak açıkladı. Kontenjanı 90.

Saint Benoit Fransız Lisesi:  Birinci ön kayıt için taban puanını 463.700 olarak açıkladı. Kontenjanı 214.

Saint Michel Fransız Lisesi: Birinci ön kayıt için taban puanını 453.500 olarak açıkladı. Kontenjanı 132.

İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi: Birinci ön kayıt için taban puanını 420 olarak açıkladı. Kontenjanı 72.

ALMAN VE AVUSTURYA LİSESİ

Alman Lisesi: Birinci ön kayıt için taban puanını 485 olarak açıkladı. Kontenjanı 130.

Avusturya Lisesi: Puanını lise bölümü için taban puanını 480 olarak açıkladı. Kontenjan 100. Ticaret bölümü için taban puanını 470 olarak, kontenjanını 20 olarak açıkladı.

İTALYAN LİSELERİ

Galileo Galilei İtalyan Lisesi: Birinci ön kayıt için taban puanını 460 açıkladı. Kontenjanı 61.

İtalyan Lisesi: Birinci ön kayıt için taban puanını 475 olarak açıkladı. Kontenjanı 80.

ÖZEL OKULLAR KAYIT TAKVİMİ

İki kez önkayıt-kesin kayıt, 3 kez de serbest kayıt dönemi yapacaklar. 

3-4-5 Temmuz: Birinci önkayıt dönemi

6 Temmuz: Birinci kayıt dönemi asil liste kesin kayıtları

7 Temmuz: Birinci kayıt dönemi yedek liste kayıtları ve ikinci kayıt dönemi taban puanları ilanı

10 Temmuz: İkinci ön kayıt dönemi

11 Temmuz: İkinci kesin kayıt kayıtlar. Aynı gün yedekler de duyurulacak.

12 13-14-Temmuz: Serbest kayıt dönemi: Bu dönemde sabah kesin, öğleden sonra yedek listeler üzerinden kayıtlar olacak.

02-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş