Arama sonuçları

Diyanet’in gözü bu kez üniversite öğrencilerinde

Diyanet’in gözü bu kez üniversite öğrencilerinde

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, üniversitelerde 9 milyon gencin eğitim aldığını belirterek, "Gençlerimizi sadece kendi alanları ile baş başa bırakırsak, onları İslam ahlakı ile donatmazsak, onları efendimiz Aleyhissalatü Vesselam'ı daha yakından tanıyan gençler olarak yetiştirmezsek eksik kalır" dedi.

Erbaş, Ünye Müftülüğü hizmet binası ve 15 eserin açılış töreninde yaptığı konuşmasında 4-6 yaş Kur'an kurslarında tüm müftülerin, Kur'an kursu öğreticilerin ve müezzinlerin emeklerine işaret ederek, buraların, çocukların Allah'ın rızasına uygun yetiştirilen mekanlar olduğunu aktardı. Çocuklara sevgiyi öğrettiklerini söyleyen Erbaş şöyle dedi: “Neyi sevecek? Rabb'ini sevecek. Peygamberini sevecek. Kitabını sevecek. Annesini, babasını ve büyüklerini sevecek. Vatanını, ezanını, bayrağını sevecek. Bu muhteşem mübarek değerler. Bunları sevmek lazım. Bunları seven nesilleri yetiştirmek lazım. Büyüklere saygı nasıl gösterilir, onu öğretiyoruz. Sadakati, dürüstlüğü öğretiyoruz. Doğruluğu öğretiyoruz. Dürüstlerden oluşan bir toplumu nasıl meydana getiririz? Bunun derdini taşıyoruz. Bu dertle 4-6 yaş Kur'an kurslarımızı açmak için mücadele ediyoruz." 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ İŞARET ETTİ

Erbaş, her ilde üniversiteler olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üniversitelerimizde 9 milyon gencimiz eğitim alıyor. Gençlerimizi sadece kendi alanları ile baş başa bırakırsak, onları İslam ahlakı ile donatmazsak, onları efendimiz Aleyhissalatü Vesselam'ı daha yakından tanıyan gençler olarak yetiştirmezsek eksik kalır. Kendi alanlarında çok iyi olabilirler. Ama bizim medeniyetimiz noktasında bir eğitim ile onlara destek olmazsak eksik kalırlar. Bizim medeniyetimiz dünyayı ve ahireti birlikte dikkate almamızı isteyen bir medeniyettir. 'Dünyası için ahiretini ihmal eden, ahireti için de dünyasını ihmal eden zarardadır.' buyuran bir Peygamberin ümmetiyiz. Dünyayı da ihmal etmeyeceğiz, ahireti de ihmal etmeyeceğiz. Dünya ahiretin tarlasıdır. Peygamber efendimiz de öyle buyuruyor."

 

22-08-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş