Arama sonuçları

Diyarbakır'da engelli öğrenciler EKPSS'ye hazırlanıyor

Diyarbakır'da engelli öğrenciler EKPSS'ye hazırlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, orta öğretim ve ön lisans mezunu engelli bireyleri, geleceğe dair hayallerini gerçekleştirmeleri için Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (2022-EKPSS) hazırlıyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, engelli vatandaşlara istihdam sağlamak ve yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla açtığı kurslar kapsamında ücretsiz EKPSS kursu veriyor.

5 BRANŞTA EĞİTİM VERİLİYOR

Görme, işitme, bedensel ve zihinsel engelliler için ayrı ayrı açılan kurslarda Türkçe, matematik, coğrafya, tarih ve anayasa olmak üzere engelli bireylere beş branşta eğitim veriliyor.

Eğitim programında, engelli bireylere fiziksel ve zihinsel durumları göz önünde bulundurularak gruplar halinde ders veriliyor.

Kurs sayesinde ders desteği alan engelli bireyler aynı zamanda sosyalleşme imkanı elde ediyor.

Eğitim desteği alan kursiyerlerden Mehmet Araç, kurs sayesinde eve bağlı olmaktan kurtulduğunu söyledi.

Ders veren hocaların empati kurmasıyla eğitimden verim aldıklarını ifade Araç, "Hocalarımız ortopedik, zihinsel ve fiziksel engelli arkadaşlara göre derslerini anlatıyorlar. Burada engellilere herkes empati ile baktığı için bir yabancılık hissettirmiyorlar" dedi.

EKPSS'ye sıkı bir eğitimle hazırlandıklarını anlatan Araç,  "Burada sosyal destek alıyoruz, bize engelli gözüyle bakmadıkları için kendimizi evimizde hissediyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nde engellilere yönelik müzik, ahşap, takı tasarımı, deri işlemeciliği alanlarında da farklı kursların bulunduğunu dile getiren Araç, engellilerden bu kurslara katılarak eve kapanmamalarını istedi.

Ebru Yaşin ise, kursta farklı aktiviteler yaptıklarını, aynı zamanda psikolojik destek de aldıklarını belirtti.

Metin Selçuk ise, kursun engellilerin kendisini geliştirmesi için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

​​​​​​​Sümerpark'ta bulunan Engelli Destek Merkezi ile 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda yer alan Aktif Yaşam Merkezi'nde verilen kurslardan şu ana kadar 126 engelli birey faydalandı.

08-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş