Arama sonuçları

Galatasaray Lisesi’nde 50. ve 75. yıl mezunlarına tören

Galatasaray Lisesi’nde 50. ve 75. yıl mezunlarına tören

Galatasaray Eğitim Vakfı’nın düzenlediği, Galatasaray Lisesi'nin 1971 döneminin 50. yıl ve 1946 mezunlarının 75. yıl madalya ve berat töreni, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene mezunların yanı sıra Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç ve Galatasaraylılar Derneği Başkanı Fidel Berber de katıldı.

GALATASARAYLI OLMAK

Törende, 75. yıl mezunlarını temsilen Can Kıraç, 50. yılı temsilen de Bünyat Balaban birer konuşma yaptı. Törende Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, vakfın çalışmaları hakkında bilgi vererek, şöyme dedi: "Galatasaray Eğitim Vakfı, Galatasaray İlkokulu, Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi’ne bugüne kadar 320 milyon dolar yardım eden bir yapı. Bu büyük bir para. Vakfın hala 93 milyon lirası var. Bununla her sene bine yakın çocuk okutuyor. Bu oldukça büyük bir hadise."

Ağabeyi Can Kıraç'ın liseden 75 yıl önce mezun olduğunu aktaran İnan Kıraç, bu nedenle duygu dolu anlar yaşadığını dile getirdi. Galatasaray Kulübünün eski başkanlarından Özhan Canaydın adına verilen ödüller de törende sahibini buldu.

Çekya'nın Racice kentinde bu yıl gerçekleştirilen 23 Yaş Altı Dünya Kürek Şampiyonası'nda hafif kilo ümit kadınlar iki çiftede milli forma altında altın madalya kazanan Galatasaraylı Mervenur Uslu ile Fenerbahçeli Elis Özbay ödüle layık görüldü.

Mervenur Uslu "Galatasaray Spor Kulübü En Başarılı Amatör Sporcusu", Elis Özbay da "Diğer Spor Kulüpleri En Başarılı Amatör Sporcusu" ödülünü aldı.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Bekir İrdem'in de katıldığı törende sporculara ödüllerini, Özhan Canaydın'ın oğlu Murat Canaydın verdi.

 

05-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş