Arama sonuçları

‘Gidiyorlarsa gitsinler’ sözlerine tepki

‘Gidiyorlarsa gitsinler’ sözlerine tepki

Başta şiddet ve düşük ücretler ile çalışma koşulları nedeniyle bir süredir özellikle genç hekimlerin başta Almanya olmak üzere yurtdışına gitmelerine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gidiyorlarsa, gitsinler” sözlerine tepki geldi. Erdoğan, dün kadın muhtarla görüşmesinde doktorların ayrılmasıyla ilgili şunları dile getirmişti:

"Efendim işte doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar. Bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Soruyorum, bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi. Maliyeti en yüksek olan da hangi birimdir? Sağlıktır. Ama şimdi 'efendim işte az para veriyormuş.' Sordum, en az alan ne alıyordur? 8 bin-9 bin. En yüksek alan ne alıyordur? İşte 25 bin civarında alıyordur. Buna rağmen özel sektör çok daha büyük paralar verdiği için oralara kaçıp gidiyorlarmış. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, bunlarla beraber bu yola devam ederiz. Buralar boş kalmaz, merak etmeyin.”

SÖZLERE TEPKİ VAR

Erdoğan'ın sözlerine, başta Türk Tabipleri Birliği (TTB) olmak üzere birçok hekim, siyasetçi ve ünlü isim sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi. #GidecekOlanHekimlerDeğil etiketi, Twitter Türkiye gündeminde ilk sıralara yükseldi.

Hekimler bu sözler üzerine tepki gösterirken, Türk Tabipler Birliği de “Biz, topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri olarak buradaydık, buradayız, burada kalacağız!” dedi.

14 MART TIP BAYRAMI

TTB, 14 Mart Tıp Bayramı ile de ilgili olarak, şu açıklamayı yaptı: "Ne ülkemizden ne mesleğimizden ne hakkımızdan vazgeçeceğiz. Emeğimizi, mesleğimizi, geleceğimizi karartmaya çalışanlara karşı 14-15 Mart’ta bütün illerde, bütün sağlık kurumlarında G(Ö)REVde olarak yanıt vereceğiz."

09-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş