Arama sonuçları

Doktorlar da gidiyor: 5 bin doktor yurtdışında çalışmak için başvurdu

Doktorlar da gidiyor: 5 bin doktor yurtdışında çalışmak için başvurdu

Son yıllarda Türkiye’nin gençlerinin tercihi yurtdışı oluyor. Köklü okullardan mezun binlerce liseli tercihini yurtdışında üniversite okumaktan yana kullanıyor. Gençler eğitimin yanı sıra, çalışmak ve yeni bir hayat kurmak için yurtdışını tercih ederken, gençlere doktorlar da eklendi. Doktorlar da yurtdışına çalışmak için gidiyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında yaklaşık 5 bin doktorun yurtdışında çalışmak için Türk Tabipleri Birliği’ne başvurduğunu söyledi.

Doktorlara yönelik görece bir iyileştirme yapıldığını söyleyen Altay, “Yeterli değil ama kısmen bir iyileştirmedir” dedi. Altay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ve bütün siyasi parti gruplarına teşekkür ederken, şöyle dedi:

8 BİN DOKTOR İSTİFA ETTİ

“Keşke bu iyileştirmeyi 18 ayda 8 bin doktor istifa etmeden önce yapabilseydik. Keşke bu iyileştirmeyi 5 bine yakın doktor yurt dışında çalışmak için Türk Tabipleri Birliğine başvurmadan önce yapabilseydik. 2017-2021 tarihleri arasında 4 bin 373 doktorumuz yurt dışına gitmeden önce bu çalışmayı yapabilseydik. Sağlık ordusunu bir bütün düşünmemiz lazım. Sağlık ünitelerinde çalışan bütün emekçilerimizin yüzünü güldürmemiz lazım. CHP olarak biz buna açığız.”

Meclis'te doktorlar için yapılan düzenlemenin, emekliler için de yapılmasını öneren Altay, emeklilerin, bu enflasyonla, döviz kuruyla bu kışı geçiremeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Meclis'teki diyaloğunun sorulması üzerine Altay, şunları söyledi: “Kovid-19 ile mücadele edilen bu günlerde milletin gözünün önünde Sağlık Bakanı'nın bu kadar rencide edilmesi, siyaseten ahlak dışıdır, kural dışıdır, hoş olmamıştır, yakışmamıştır. Erdoğan ne kadar tahrip etse de Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük, güçlü, saygın bir devlet olmak durumundadır. Bir cumhurbaşkanı, sağlık bakanına bu tür kamuoyunda rencide edecek bir yaklaşım da bulunuyorsa, Sayın Sağlık Bakanı'nın kendi durumunu belki gözden geçirmesi daha hayırlı olacaktır."

KOCA İLE ERDOĞAN’IN KONUŞMASI NEYDİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca AKParti TBMM Grup Toplantısı sonrasında gazetecilere  hekimlerin özlük haklarıyla ilgili düzenleme yapılacağını söylerken bu sırada arkadan geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmaya müdahale ederek, gazetecilere Bakan Koca'nın ne söylediğini sormuştu. Erdoğan "Sen ne söyledin? diye seslenince Koca, "Hekimlerle ilgili" demiş, Erdoğan ise gazetecilere "Ne söyledi, para pul söylemedi mi?" diye sormuştu. Bunun üzerine Koca  da "Hiç söylemedim. Söyler miyim efendim, siz izin vermeden söyler miyim?" yanıtını vermişti. Koca’nın bu durumu ise eleştirilere neden olmuştu.

 

 

 

 

02-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş