Arama sonuçları

Her ilçede Engelsiz Halk Eğitim Merkezi açılacak

Her ilçede Engelsiz Halk Eğitim Merkezi açılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022'nin sonuna kadar 81 ilde en az birer Engelsiz Halk Eğitim Merkezi açabilme hedefini başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını, 2023'te sadece illerde değil 922 ilçede de bu hedefi gerçekleştireceklerini belirtti.

Özer, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi'ndeki konuşmasında, Almanca öğretmeni engelli Gamze Kılıç'ın konuşmasına işaret ederek, "Aslında Gamze öğretmenim bana söz bırakmadı. Gamze öğretmenimizin hikayesi, eğitimde fırsat eşitliğinin en müşahhas örneği olarak önümüzde duruyor" ifadelerini kullandı.

Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki son 20 yılın, tüm eğitim kademelerinde eğitime erişimin maksimum seviyeye ulaştığını söyledi. Özer, dezavantajı ve sosyoekonomik seviyesinde sıkıntılar olan bireylerin bu dönemde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek mekanizmaları ve sosyal politikalarla eğitimlebuluştuğunu anlattı.

423 BİN ÖZEL ÇOCUK EĞİTİMDE

Milli Eğitim Bakanı Özer, şöyle dedi: "Şu anda bizim de Bakanlık olarak eğitimimizin tüm kademesinde yaklaşık 423 bin özel çocuğumuza eğitim sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Onların içerisinde nice Gamzeler çıkacak. Sadece kaynaştırma, bütünleştirmede değil aynı zamanda özel eğitim uygulama okullarında, birinci, ikinci, üçüncü kademede, aynı zamanda özeleğitim meslek okullarında bu gençlerimiz, çocuklarımız, diğer akranlarıyla hiçbir engelle karşılaşmadan eğitime erişmenin hazzını ve mutluluğunu yaşıyorlar."

Bu yıl önemli bir yönetmelik değişikliği yaptıklarını, özel eğitim okullarının tamamında yazın da eğitimin devam etmesinin sağlandığını anımsatan Özer, artık okulların sadece eğitimöğretim dönemiyle sınırlı kalmadan tüm çocuklara açık olduğunu kaydetti.

"1 MİLYON ÖZEL EĞİTİM MATERYALİ OKULLARA ULAŞTI"

Özer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde özeleğitim gören çocukların eğitim materyallerine erişimiyle ilgili çok kapsamlı bir proje gerçekleştirdiklerini, şu ana kadar yaklaşık 1 milyon özel eğitim materyalini okullara ulaştırdıklarını bildirdi.

Özer, sadece okullarda değil, aynı zamanda hastanelerde, evlerde yaklaşık 10 bin çocuğa eğitim verdiklerini aktardı.

"ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN BİREYLER YAŞ SINIRLAMASI OLMADAN SİSTEME DAHİL EDİLDİ"

Özer, bu yaz yepyeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini, Emine Erdoğan'ın da desteğiyle ilk kez Kadıköy'de Yetişkin Halk Eğitim Merkezi'ni açtıklarını hatırlattı.

Özer, merkezde, yaş sınırlaması olmadan 40-50 yaşındaki özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin aileleriyle birlikte ücretsiz eğitim alarak sisteme dahil edildiğini dile getirdi. Özer, "Hedefimiz 2022'nin sonuna kadar 81 ilde en az bir tane Engelsiz Halk Eğitim Merkezi'ni açabilmekti ve bugün itibarıyla bunu başarmış olmanın mutluluğunu taşıyoruz. İnşallah 2023'te sadece illerimizde değil 922 ilçemizde de de aynısını gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

03-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş