Arama sonuçları

Hukuk fakülteleri 5 yıla çıkıyor

Hukuk fakülteleri 5 yıla çıkıyor

Hukuk fakültelerinde öğretim yılı süresi 5 yıla çıkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Erdoğan, "Hukuk fakültelerinde öğrenim süresini 5 yıla çıkarıyoruz. Kontenjanlarını da daha nitelikli eğitim verilecek şekilde gözden geçiriyoruz" dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen İnsan Hakları Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

HUKUK FAKÜLTELERİ BARAJI DA YÜKSELMİŞTİ

Yargı Reformu Stratejisi kapsamında hukuk fakültelerine giriş için gereken başarısı sırasının 190 binden, önce 125 bine, sonra 100 bine çekildiğini anımsatan Erdoğan, şöyle dedi: "Yine aynı kapsamda hukuk fakültelerinde öğrenim süresini 5 yıla çıkarıyoruz. Hukuk fakültelerinin kontenjanlarını da daha nitelikli eğitim verilmesini sağlayacak şekilde gözden geçiriyoruz. Adalet meslek yüksekokullarının sadece örgün eğitim vermesini sağlıyoruz."

HUKUK ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ KURUYORUZ

Uluslararası insan hakları mekanizmalarıyla iş birliğini geliştireceklerini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bunun için insan hakları alanında henüz taraf olmadığımız uluslararası sözleşmelerin ve ek protokollerin imza ve onay süreçlerini gözden geçiriyoruz. Bu alanda yeni bir kurumsal yapı olarak Hukuk Araştırmaları Enstitüsü kuruyoruz. Bu enstitü insan hakları hukukuyla ilgili tüm uluslararası gelişmeleri takip edip, toplumsal talep ve ihtiyaçları dikkate alarak yeni politika önerileri geliştirecektir. Ayrıca insan hakları eğitimini teşvik etmek için yurt dışındaki insan hakları eğitim programlarına yönelik İnsan Hakları Araştırma Bursu hazırlıyoruz."

02-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş