Arama sonuçları

İkinci asansör faciasında ‘kıl payı’ kurtuluş

İkinci asansör faciasında ‘kıl payı’ kurtuluş

Aydın'da KYK yurdundan arızalanan asansörde sıkışan Zeren Ertaş'ın yaşamını yitirmesinin ardından Sivas'ta, KYK Binali Yıldırım Yurt Kampüsü'nde 10 bin kişilik kız öğrenci yurdunda da arızalanan asansörde mahsur kalan bir öğrenci, yurt görevlileri ve arkadaşları tarafından kurtarıldı. Olay sonrası bahçeye inen binlerce öğrenci, asansörün arızalanmasını protesto edip, slogan attı.

Sivas'ta Yenişehir Mahallesi Kardeşler Caddesi üzerindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Binali Yıldırım Yurt Kampüsü'ndeki kız öğrenci yurdunda gece saatlerinde yeni bir asansör faciasından dönüldü. Cumhuriyet’in haberine göra kız öğrenci yurdunda arızalanan asansörde adı henüz öğrenilemeyen bir öğrenci mahsur kaldı. Kız öğrencinin çığlıkları sonrası yurt görevlileri çalışma başlatırken, arkadaşları da yardıma koştu. Yurt görevlileri ve çok sayıda öğrencinin yarım saatlik çalışması sonucu, asansörde mahsur kalan öğrenci kurtarıldı. 

ÖĞRENCİLER PROTESTO ETTİ

Zeren Ertaş'ın asansör arızası nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından kendi yurtlarında da meydana gelen olaya tepki gösteren binlerce öğrenci, bahçede toplanarak yaşanan olayı protesto etti.  Öğrenciler slogan attıktan sonra odalarına dağılırken, polis ekipleri ise yurt çevresinde güvenlik önlemi aldı.

ZEREN ERTAŞ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Aydın'ın Işıklı Mahallesi Kültür Bulvarı'ndaki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda 2 gün önce yaşanan faciada; Zeren Ertaş (22) asansörde sıkışarak hayatını kaybetmişti.

Daha önce de öğrencilerin kaldığı ortaya çıkan asansörün bakımının yapılmadığı iddia edilmiş ve Ertaş'ın 'ihmal' nedeniyle ölmesi ülkenin dört bir yanındaki KYK’lerde binlerce öğrenci tarafından protesto edilmişti.

Olayla ilgili, yurdun asansörlerinin bakımını üstlenen firmanın sahibi Mustafa Büyükyapıcı (42), tutuklanmıştı. 

Fotoğraf: X

28-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş