Arama sonuçları

İstihdam garantili 'Katılım Genç Gelişim Özel Programı'na başvurular başladı

İstihdam garantili 'Katılım Genç Gelişim Özel Programı'na başvurular başladı

Depremlerden etkilenen gençlerin istihdamına doğrudan destek olmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ve IFCap Building iş birliğinde hayata geçirilen "Katılım Genç Gelişim Özel Programı"na başvurular başladı.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Katılım Finans alanında insan kaynağı potansiyelinin artırılması, mevcut insan kaynağının geliştirilmesi ve bu alandaki farkındalığın ve finansal okuryazarlığın yükseltilmesi amacıyla 2021'de hayata geçirilen "Katılım Genç Gelişim" (KGG) programının 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen genç yetenekleri kapsayacak şekilde istihdam garantili olan özel programına başvurular bugün itibarıyla yapılabiliyor.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Depremden etkilenen 11 ilde kendileri veya birinci derece yakınları ikamet eden veya bu illerdeki yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören, üniversitelerin lisans son sınıf, yüksek lisans/doktora öğrencisi veya üniversite mezunu tüm genç yeteneklerin katılımına açık olan program için son başvuru tarihi 31 Mart olarak belirlendi. 

Depremlerden etkilenen gençlerin istihdamına doğrudan destek olmak amacıyla başlatılan KGG özel programını başarıyla tamamlayanlara, katılım finans kuruluşlarında kariyerlerine doğrudan başlama fırsatı tanınacak.

"PROGRAM, DEPREMDEN ETKİLENEN BÖLGELERDEN BAİVURAN GENÇLERE AÇIK"

Açıklamada KGG özel programına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, deprem bölgesinde afetten etkilenen 100 gence katılım finans kuruluşlarında iş imkanı sunacaklarını belirtti. Aşan, "2021 yılında hayata geçirdiğimiz Katılım Genç Gelişim Programında bugüne kadar 1273 mezun verdik ve mezunlarımızdan 100'ün üzerinde gencimiz katılım finans kuruluşlarında iş hayatına başladı" dedi.

Aşan, program hakkında ise şu bilgileri verdi: "Katılım finans alanında istihdam edilecek gençlere, 7 gün yüz yüze eğitim verilecek. Katılım finans kuruluşlarımız da destek vererek, hem depremde etkilenen bölgelerimizdeki istihdama hem de sektörün gelişimine katkı sağlayacak. Bu anlamda destek olan kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, programın başarılı bir şekilde tamamlanacağına ve 100 gencimizin de bu alanda kariyerlerine başarılı bir başlangıç yapacaklarına inanıyorum.

Bu özel programımızın yanı sıra depremden etkilenen illerimizin yeniden inşasına ve bölge halkımızın iyileşme sürecine katkı sağlayabilmek adına Finans Ofisi olarak devletimizin yetkili organları ile farklı projeler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

24-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş