Arama sonuçları

Akademisyenlerden, 'Kampüslerden polisi çekin' çağrısı

Akademisyenlerden, 'Kampüslerden polisi çekin' çağrısı

Boğaziçi Üniversitesi (BOUN) öğretim üyeleri yayımladıkları bildiri ile Türkiye, ABD ve Almanya başta olmak üzere tüm dünyada üniversite yöneticilerini, polisleri kampüslerden çekmeye çağırdı. BirGün'de yer alan habere göre, yayımlanan bildiride üniversite yöneticileri kampüslerde ifade özgürlüğünü korumaya çağırılırken ABD genelinde öğrencilerin düzenlediği Filistin eylemlerine yönelik baskıcı önlemler kınandı.

BİLDİRİ YAYIMLADILAR

Eylemlerde öğrencilerin, üniversitelerin İsrail ile ilişkilerini kesmesini talep ettiği hatırlatılan bildiride şu ifadeler kullanıldı: “Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri olarak, kampüslerde silahlı kolluk kuvvetlerinin varlığına ve şiddet içermeyen protestoların acımasızca bastırılmasına yabancı değiliz. Boğaziçi öğrencileri ve öğretim üyeleri üniversiteye yapılan cebrî müdahaleye karşı direniyor. Bu süreçte, tepeden inme atanmış yöneticiler eliyle akademik özgürlükler baltalandı, birçok barışçıl protesto güç kullanılarak bastırıldı.”

AKADEMİK ÖZGÜRLÜK TEHLİKEDE

Açıklamada, siyasal iktidarların Gazze’de işlenen savaş suçlarına karşı uluslararası kamuoyunda oluşan haklı tepkiler nedeniyle düşünce özgürlüğüne getirdikleri yasakların akademik özgürlükleri de tehdit eder derecede genişlediğini görmekten derin endişe duyulduğu ifade edildi. Açıklamada; “Tüm dünyada üniversite yöneticilerini, polis güçlerini kampüslerden çekmeye, kurumsal özerklik, ortak yönetişim ve akademik karar alma süreçlerinde şeffaflık ilkelerine saygı göstermeye ve kampüslerinde ifade özgürlüğünü koruma konusundaki temel sorumluluklarını üstlenmeye çağırıyoruz” denildi.

08-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş