Arama sonuçları

Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden alıyor?

Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden alıyor?

Fransızca ve İngilizce hazırlık sınıfları bulunan Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencilerini hangi yüzdelik dilimden alıyor? Bu yıl kaç öğrenci alacak? Uyguladığı öğretim programları nedir? Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi Müdürü Ali Rıza Aka, pervinkaplancom instagram yayınına katıldı ve sorularımızı yanıtladı. İşte sorular ve yanıtları:

İngilizce ve Fransızca hazırlık sınıflarına 2023-2024 öğretim yılında kaç öğrenci alınacak. Geçen seneye göre kontenjanda değişiklik var mı?

2023-2024 eğitim öğretim yılında İngilizce hazırlık sınıflarına 90, Fransızca hazırlık sınıfına 30 öğrenci alınacaktır. Geçen yılın İngilizce kontenjanında 30 öğrencilik azalma vardır.

Sınıf kontenjanlarınız nedir?

Sınıf kontenjanları 30 öğrenciden oluşmaktadır. Bu yıl her sınıf için +2 kontenjan deprem bölgesindeki öğrencilere ek olarak verilmiştir.

HANGİ YÜZDELİK DİLİMDEN ALDI?

Geçen sene okula son giren öğrencinin yüzdelik dilimi ve puanı ne olmuştu? Yüzdelik diliminiz yıllara göre nasıl değişiyor? Bu yıl için beklentiniz var mı?

 

Yüzdelik

Puan

İngilizce

1,49

451,4651

Fransızca

1,56

463,256

 

 

2022-2023

2021-2022

2020-2021

2019-2020

 

Yüzdelik

Puan

Yüzdelik

Puan

Yüzdelik

Puan

Yüzdelik

Puan

İngilizce

1,49

464,198

1,34

445,495

1,1

459,623

1,37

476,131

Fransızca

1,56

463,256

1,4

443,919

1,21

457,463

1,77

472,343

 

NAKİLLER DÖNEMİ PUANLARI

İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde puanlarda nasıl bir değişiklik oldu?

Geçtiğimiz yıl ilk yerleştirme sonrasında gelen tüm öğrencilerimiz ilk yerleştirmede en düşük puanla gelen öğrencimizin üstünde puanla okulumuza yerleşti. Bu yüzden ilk yerleştirme puanımız değişmedi.

DİL EĞİTİMİ NASIL?

Hazırlık sınıfı zorunlu mu? Eğitimci olarak hazırlık sınıfı okunmasını önerir misiniz?

Hazırlık sınıfı zorunludur. Ama sene başında yeterlilik sınavında başarılı olan öğrencilerimiz eğitimlerine 9. Sınıftan devam edebilmektedir.  2021 yılında 3 öğrenci yeterlilik sınavını geçerek direk 9. Sınıftan devam etti. Okulumuzda verilen yabancı dil eğitiminin oldukça başarılı olduğunu düşününce öğrencinin hazırlık sınıfı okumasını öneririz.

Kaç saat dil eğitimi alıyorlar, ikinci dil nedir ve haftada kaç saat?

Hazırlık sınıfında öğrencilerimiz 20 saat 1. Yabancı dil eğitimi almaktadırlar. 4 saat 2. Yabancı dil eğitimi almaktadırlar. Diğer sınıf kademelerinde 1. Yabancı dil 4 saattir. 2. Yabancı dil 2 saattir.

2. yabancı dil olarak İngilizce öğrencilerimiz Almanca veya Fransızca; Fransızca öğrencilerimiz de Almanca veya İngilizce seçebilmektedirler.

Öğretmen sayısı nedir? Branş eksiği var mı?

44 öğretmenimiz var. Branşlarda eksiğimiz bulunmamaktadır.

YATILILIK MÜMKÜN MÜ?

Kaç öğrenciniz var? Şehir dışından gelen var mı? Bu öğrencilerin barınma sorunu nasıl çözülüyor?

2022-2023 eğitim öğretim yılında toplam 595 öğrencimiz vardı. 138 öğrenci mezun verdik. 120 öğrenci gelecek. 577 civarı öğrencimiz olacak. Butik, kolej havasında bir okuluz. Zemin + 2 kattan oluşan bir binamız var. Şehir dışından gelen 4-5 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz İstanbul’da yaşayan aile bireyleri ile yaşamaktalar.

AP DERSLERİ BAŞLADI MI?

AP dersleri başladı mı? Kaç ders var? Öğrencilerin ilgisi nasıl?

Geçtiğimiz yıl AP okulu olarak onayımızı ve kodumuzu aldık. Başlangıçta 2 farklı dersle İngilizce ve Matematik AP kurs planlamalarımızı yaptık. Bu yıl Fizik de eklemeyi planlıyoruz. 2023-2024 eğitim öğretim yılında derslerimize başlamayı planlıyoruz. İlgi çok yüksek değil. Çünkü zaten bizim öğrencilerimiz yurtdışı üniversitelerden rahatlıkla kabul alabiliyor. Geçen yıl 4 öğrencimiz yurtdışı üniversitelere yerleşti. 2 öğrencimiz Politecnico Di Torino Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 1 öğrencimiz Amsterdam Vrije Üniversitesi Tarih ve Uluslararası Araştırmalar Bölümü, University Of California Üniversitesinde Matematik Bölümünü burslu olarak kazandılar.

Başka okullardan öğrencileri AP için kabul ediyor musunuz?

Şu ana kadar böyle bir müracaat olmadı.

Öğrenciler için özel bir burs sistemi var mı?

Evet, üç farklı burs programımız var.

Bir tanesi mezunlar derneğimizin okulumuza en yüksek puanla yerleşen ilk 5 öğrenciye verdikleri başarı bursu. 600 TL.

Ayrıca tam puanlı olarak okulumuzu tercih eden öğrencilere aylık 2000 TL burs veriyoruz.

Diğeri ise okulumuz öğrencilerinden desteğe ihtiyacı olanlara verdiğimiz ihtiyaç bursu. Bu burstan geçen 40 öğrencimiz düzenli olarak yararlanıyordu.

ÜNİVERSİTE YERLEŞME ORANLARI

Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar?

Mezunlarımız en çok mühendislik fakültelerini ve tıp fakültesini tercih ediyorlar.

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ’NE GEÇİŞ

Fransızca hazırlık olan devlet lisesiniz. Fransızca okuyanlara tanınan Galatasaray Üniversitesi’ne geçiş hakkı sizin için de geçerli mi? Bu haktan öğrenciler nasıl yararlanıyorlar?

Fransızca hazırlığı olan bir devlet lisesiyiz ve bu bizim öğrencilerimize Galatasaray Üniversitesinin iç sınavına giriş hakkı tanıyor. YKS de ilk 20 bine girmiş öğrencilerin bu sınava girme hakkı var ve öğrencilerimiz akademik başarıları ile iç sınavda Galatasaray Üniversitesi’nin YKS de yüksek puanla öğrenci kabul ettiği bölümlerine yerleşme fırsatları oluyor. Bu şekilde her yıl birkaç öğrencimiz iç sınav ile Galatasaray Üniversitesine yerleşiyor. Bu şekilde geçen Yıl Hukuk Fakültesine ve önceki yıl İktisat Bölümüne yerleşen öğrencilerimiz var.

Ayrıca DELF sınavlarına katılıyor öğrencilerimiz. Bu sene sınava giren 48 öğrencimizden 46 öğrenci bu belgeyi almaya hak kazandı. 18 öğrenci B1, 29 öğrenci A2, 1 öğrenci de A1 diploması aldılar. DELF Fransız Eğitim Bakanlığı tarafından verilen tek resmi dil diplomasıdır.

YKS  için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

Evet, okul kurslarımız var. Bunun yanı sıra 12. sınıf öğrencilerimizi kafes, deneme kampı, konu tekrar testleri ve etütleri, bireysel öğrenci takibi, koçluk, soru çözüm etütleri ile YKS ye hazırlıyoruz. 12. Sınıflarımıza özel kat dizayn ediyoruz. Onları her manada destekliyoruz. Geçen yıl ilk 100’de 3 öğrencimiz, ilk 1000’de 9 öğrencimiz vardı. Açık liseye geçen öğrencimiz yok. Üst düzey bir huzur ve memnuniyet var.

 

HANGİ ULUSLARARASI PROGRAMLAR VAR?

AP dışında yürütülen uluslararası projeler nedir? Kanada ile bir anlaşmanız olacaktı? Erasmus gibi projelerde yer alıyor musunuz?

Uluslararası Çift Diploma programımız başladı. Dünyanın en iyi 5 uluslararası lise programından biri olan Ontario Secondary School Diploması'na sahip olma olanağı sunuyoruz. Öğrencilerimiz Kanada merkezli uluslararası geçerliliği olan lise diploma programı derslerine okul sonraları devam ediyorlar. Bu programa devam eden öğrencilerimiz mevcut.

Ayrıca öğrencilerimiz her yıl lise değişim programlarına da katılıyorlar. Kanada, Fransa, Amerika ve farklı Avrupa ülkeleri tercih edilebiliyor.

Bunların yanı sıra okulumuzda Erasmus+ ve E-twinning projeleri de gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl e-twinning projesi kapsamında 4 farklı alanda kısa filmde okulumuza 1.’lik getirdiler. Geçen yıl öğrencilerimiz Erasmus çerçevesin de Prag ziyareti gerçekleştirdiler. Ayrıca öğretmenlerimiz İspanya’ya gittiler.

Fransızca Bölümü öğrencilerimiz Nice Francophonia Üniversitesinde Nisan ara tatilinde eğitim gezisine katıldılar.

Servis var mı?

Evet, İstanbul’un farklı semtlerine servis imkanımız var.

DEPREME DAYANIKLILIK

6 Şubat’tan sonra okulların depreme karşı dayanıklılığı gündemde. Sizde durum nedir?

Okulumuz 2013 yılında güçlendirme yapılmış bir okul. Ayrıca yatay bir yapılanması da var. Şu an okulumuzun güçlendirme veya yenileme gibi bir gündemi yok.

NEDEN SİZİN OKULU TERCİH ETMELİLER?

Okulumuzun hedefi; öğrencilerin okula girdikleri andan ile mezun oldukları ana kadar onlarda nitelikli bir değişim sağlayarak her anlamda donanımlı, hayata adapte olabilen, girişimci, çözüm üreten, fikir ortaya koyan, fark oluşturan, evrensel değerlerle bezenmiş, yüreğinde vatan ve millet sevgisi olan büyük beyinli, koca yürekli, üstün karakterli öz disiplini gelişmiş bireyler yetiştirmektir. Biz inanıyoruz ki başarılı insanlar mutlu olamaz ama mutlu insanlar başarılı olur. Bunun için öğrencilerimizin huzur ve mutluluğunu önemsiyoruz. Burak Bora ailesi kavramını önemsiyoruz. Bütün paydaşların bir arada olduğu, iş birliği, gönül birliği, el birliği içinde sağlıklı bir süreç yürütüyoruz.

Bunun için okulumuzda 13 komisyon bulunmaktadır. Öğrenciler talep, ilgi ve istadatlarına göre bu komisyonlarda görev alarak çalışmalar yapmaktadır.

-MUN (Model United Nations)

-Girişimcilik ve İnovasyon

-Kan ve Kök Hücre Bağışı

-Bilim ve Matematik

-Teknoloji ve Robotik

-Sosyal Liderlik

-Çevre

-Spor

-Tanıtım ve Medya

-Sanat

-Münazara

-Kültür-Edebiyat

-Satranç ve Zeka Oyunları

Gibi komisyonlarımız bulunmaktadır.

-Spor Müsabakaları

-BBAL Scrabble Tournament

-Sevgide Buluşuyoruz

-Almanca Okuma Yarışması

-Satranç Turnuvaları

-Kimya Festivali

-Veli Kitap Okuma Yarışması

-Öğrenci Kitap okuma Yarışması

-Debate

-Tarım Projesi

-Bilgi Yarışmaları

Gibi okul içi etkinliklerimiz,

MUN (Model United Nations)

-BBAL Zirve’23

-Geleneksel Kan ve Kök Hücre Bağışı

-GençBizz

-Okul Dergisi - Yekpare

-BBAL Sporfest’23

-MatFest’23

-FilmFest’23

-BBALOpen’23 Münazara

-FRC (First Robotics Competetion)

-TEKNOFEST gibi il çapı etkinlik ve çalışmalarımız oluyor.

18-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş