Arama sonuçları

Kuran kursu tartışması sürüyor: Erdoğan: 'Kuzey Kıbrıs, Fransa değil'

Kuran kursu tartışması sürüyor: Erdoğan: 'Kuzey Kıbrıs, Fransa değil'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Kuran kursu kararına yönelik açıklama yaptı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, "Kuzey Kıbrıs, Fransa değildir" diyen Erdoğan şunları söyledi:

"Dışişleri bakanım Mevlüt Bey orada. Dün Mevlüt beye giderken, bu konuyu etraflıca görüşeceksin dedim. Görüştükten sonra gerekli açıklamayı orada yapacaksın dedim.

KURAN KURSU TARTIŞMALARI

KKTC AYM başkanının yapmış olduğu açıklamayı bizim kabul etmemiz mümkün değil. Öncelikle AYM başkanının laikliği öğrenmesi lazım. Türkiye'de şu anda laikliğin uygulaması nedir bunu da öğrenmesi lazım. Eğer tavır değişti değişti; değişmediği takdirde biz özellikle Kuzey Kıbrıs'ta inanç özgürlüğü noktasında, oradaki yavrularımızın Kuran eğitimi noktasında, onların eğitimlerine engel teşkil edilecek atılmasına asla müsamaha edemeyiz.

Türkiye'de biliyorsunuz bu tür şeyler çözülmüştür. Kuzey Kıbrıs, bir Fransa değildir. Kuzey Kıbrıs, artık her şeyiyle Türkiye'deki uygulamalar neyse bunları uygulama safhasına geçirme durumundadır.

Oradaki bazı sendikaların, din düşmanı sendikaların attığı adımları bizim de kabul etmemiz mümkün değil.  AYM Başkanı bu yanlışından süratle dönmelidir. Dönmediği takdirde bizim atacağımız adımlar da farklı olacaklardır."

19-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş