Arama sonuçları

LGS Tercihleri: Devlet ve özel okullarda takvim çakıştı

LGS Tercihleri: Devlet ve özel okullarda takvim çakıştı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da devlet liseleri için tercih tarihleri ile özel okullarda kayıt takvimi çakıştı. Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katılımıyla 4 Haziran’da gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanlarının ve yüzdelik dilimlerinin açıklanmasının ardından devlet liseleri için de tercih dönemi belli oldu. Devlet liseleri için tercihler 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Tercih ile ilgili kurallar ise 26 Haziran’da LGS tercih kılavunun çıkmasının ardından netleşecek.

TERCİH KILAVUZU BEKLENİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sonuçları açıklarken, Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nu 26 Haziran'da yayımlayacağını duyurdu. Bu kılavuzda ise okulların kontenjanları ve tercihle ilgili kurallar yer alacak. Aynı gün içinde bakanlığın sayısal verileri de açıklaması bekleniyor. Bu veriler arasında kaç öğrencinin tam yaptığı, sınava giren öğrenci sayısı ile okulların 2022 yüzdelik dilimleri ile kontenjanlarının da açıklanması bekleniyor.

LGS puanıyla öğrenci alan Türk ve yabancı özel liseler ise kayıt takvimlerini önceden açıklamıştı. Onlarda da kayıt süreci 3-14 Temmuz tarihlerinde tamamlanacak. Aslında devlet tercihleri son bulmadan aileler çocuklarının özel liselere yerleşip yerleşemediğini de görmüş olacak. Unutulmaması gereken, özel okula kesin kayıt yaptığınızda devlet tercihi yapamayacaksınız. Ancak kaydı sildirmeniz ya da nakiller dönemini beklemeniz gerekecek.

YABANCI VE TÜRK ÖZEL OKULLARDA KAYIT TAKVİMİ

Aralarında yabancı özel liseler de öğrencilerini 4 Haziran’da yapılan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanıyla öğrencilerini alacak. İki kez önkayıt-kesin kayıt, 3 kez de serbest kayıt dönemi yapacaklar.

3-4-5 Temmuz: Birinci önkayıt dönemi

6 Temmuz: Birinci kayıt dönemi asil liste kesin kayıtları

7 Temmuz: Birinci kayıt dönemi yedek liste kayıtları ve ikinci kayıt dönemi taban puanları ilanı

10 Temmuz: İkinci ön kayıt dönemi

11 Temmuz: İkinci kesin kayıt kayıtlar. Aynı gün yedekler de duyurulacak.

12 13-14-Temmuz: Serbest kayıt dönemi: Bu dönemde sabah kesin, öğleden sonra yedek listeler üzerinden kayıtlar olacak

 

23-06-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş