Arama sonuçları

LGS yerleştirme sonuçları 24 Temmuz’da, yerleşemeyen ne olacak?

LGS yerleştirme sonuçları 24 Temmuz’da, yerleşemeyen ne olacak?

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanı ve yerel yerleştirme yani sınavsız öğrenci alacak liseler için tercihler son buldu. Velilerin sınavla  öğrenci alan liseler için 10, yerel yerleştirme için 5 tercihi bulunuyordu.

LGS yerleştirme sonuçları 24 Temmuz’da açıklanacak. Tercih yapmayanlar ile tercih yapan ama tercihlerinden birine yerleşemeyenlerin adresi ise açık lise olacak. Bu öğrencilerin iki kez yapılacak nakil uygulamasına katılma hakları olacak. Bu uygulamada da yerleşmeleri olmazsa açık liseden kurtulmak için özel okula gitmek zorundalar. Ya da kontenjanları dolmayan imam hatip ile meslek liselerini tercih edecekler.

NAKİL UYGULAMASI DA BAŞLIYOR

Yerleştirme sonuçlarının 24 Temmuz’da açıklanmasının ardından okulların taban puanları ve boş kontenjanları açıklanacak. İki kez nakil uygulaması olacak. İlk nakil uygulaması için başvurular 24-28 Temmuz tarihlerinde yapılacak ve sonuçları 31 Temmuz’da açıklanacak. Aynı gün hem yine okulların birinci nakil dönemi puanları ve boş kontenjanları açıklanacak ve ikinci nakil uygulaması başlayacak. İkinci nakil için başvurular 4 Ağustos saat 17.00’ye kadar yapılacak. Sonuçları ise 7 Ağustos’ta açıklanacak. Bu uygulamaya yerleşen, yerleşemeyen, tercih yapmayan ve özel okullarda kayıtlı öğrenciler katılabilecek.

19-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş