Arama sonuçları

Milli Eğitim Bakanı Özer, hastane sınıfında tedavi gören öğrencilerin karne törenine katıldı

Milli Eğitim Bakanı Özer, hastane sınıfında tedavi gören öğrencilerin karne törenine katıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde oluşturulan sınıfta eğitim alan öğrencilerin karne törenine katıldı. Özer, hastane sınıfı dersliğini ziyaret edip sohbet ettiği öğrencilere karnelerini dağıttı.

Öğrencilere şifa dileyen Özer, karne dağıtımının ardından hastanenin öğretmenler odasına geçti.

OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 95'İN ÜZERİNDE

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Özer, Türkiye'nin okullaşma oranlarını kısa sürede yüzde 95'in üzerine çıkaran nadir ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Özer, Türkiye'nin aynı zamanda özel eğitim ihtiyacı olan, hastanede tedavi gören çocukları ihmal etmeyen, hastalığından dolayı evde kalan çocuklara da öğretmen göndererek eğitim hizmetini sunan bir eğitim sistemine sahip olduğunu anlattı. Özer, bu kapsamda bugün Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde oluşturdukları sınıflardaki öğrencilere karnelerini verdiklerini ifade etti. Özer, öğrencileri kutlayarak acil şifalar dilediğini bildirdi.

Bakanlık olarak 51 hastanede daha sınıfların olduğunu ve ihtiyaç olunan her noktaya eğitimhizmetini sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Özer, karnelerini alan 19 milyon öğrenciyi kutlayıp iyi tatiller dilerken, öğretmenleri de fedakarlıklarından dolayı tebrik etti.

TÜM ÖĞRENCİLERE KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Bugün öğrencilere iki sürprizleri olduğunu belirten Özer, şöyle dedi: "Bir tanesi karne alan tüm öğrencilerimize kitap hediye ettik. 81 ilde, 922 ilçede, tüm öğrencilerimize karneyle birlikte bir kitap verildi. Dolayısıyla öğrencilerimizden istirhamımız kendilerine hediye edilen kitapları 15 gün içinde okumalarıdır."

Geçen yaz ilk kez bilim, sanat, matematik ve İngilizce yaz kursu açtıklarını ve bu kurslardan yaklaşık 1 milyon öğrencinin yararlandığını hatırlatan Özer, ikinci sürpriz olarak bu sene de iki haftalık bilim, sanat, matematik ve İngilizce kursu açtıklarını söyledi.

OKUL ÖNCESİ ÖPRENCİLERE ÜCRETSİZ YEMEK DAĞITILACAK

Özer, 6 Şubat'tan itibaren tüm okul öncesi öğrencilerine ücretsiz yemek verileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığı bir sosyal devlet olmanın tüm imkanlarını vatandaşlıkları için seferber etmekten büyük mutluluk duyuyor. Bir de ortaöğretimdeki seçmelerle ilgili bir uzatma haberimiz var. 31 Ocak'a kadar öğrencilerimiz derslerini seçeceklerdi. Bunu 10 Şubat'a kadar uzatıyoruz. Ben tekrar bu hastanedeki süreçleri başarıyla yürüten Sayın Vali'mize, Başhekim'imize, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimize hayırlı tatiller diliyorum."

Törende, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da eşlik etti.

20-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş