Arama sonuçları

Öğretmen ataması nasıl yapılacak? Mülakatta hangi kurallar değişiyor?

Öğretmen ataması nasıl yapılacak? Mülakatta hangi kurallar değişiyor?

Bu yıl atanacağı açıklanan 20 bin öğretmen için mülakatta farklı bir teknik uygulanacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarının "KPSS yüzde 50, sözlü sınav yüzde 50" şeklinde yapılacağını açıklamıştı. Sözlü sınavların objektifliği ise her zaman tartışma konusu. Bakan Tekin ise sözlü sınavlar için “kimsenin hakkının yenmeyeceği” tamamen objektif bir uygulama yapılacağını dile getirmişti. İşte bu uygulamanın nasıl olacağının ayrıntıları ortaya çıktı. Buna göre KPSS puanına göre, atama yapılacak branşlardaki öğretmenin 3 katı kadar aday kendileri için tanımlanan merkezlere mülakata çağrılacak. Mülakat öncesinde öğretmen adayları da sözlü sınavı yapacak komisyon üyeleri birbirleri hakkında bilgi sahibi olamayacak.

KOD ÜZERİNDEN SINAV

Bunun için de düşünülen e-Devlet üzerinden her adaya bir kod verilecek ve sınav giriş belgelerinde de adayın fotoğrafının yanında sadece bu kod olması. Sözlü sınav süreçlerinin tamamı, rakamlardan oluşacak bu kod üzerinden yapılacak. Bu yolla komisyon üyelerinin adayın kimlik bilgilerine erişmesi engellenecek. Sözlü sınav notu da bu tanımlanan kod üzerinden adaya verilecek. Adaylar da ancak mülakat için çağrıldıkları merkeze geldiklerinde hangi komisyona gireceklerini öğrenecek. Sözlü sınav komisyonundaki listelerde adayların isimleri değil, e-Devlet'ten verilen kodlar yer alacak.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ ŞARTI

Sözlü sınav merkezlerinde sınav giriş belgesi olmayan aday sınava giremeyecek. Adaylar, görevliler ve komisyon üyeleri, cep telefonu dahil hiçbir elektronik cihazla sözlü sınav merkezlerine alınmayacak. Her öğretmen adayı için başvurduğu branşla ilgili elektronik ortamda soru bankası oluşturulacak. Aday, sözlü sınav salonuna girdiğinde karşısına elektronik ortamda sorular çıkacak.

Daha sonra aday, sözlü sınav esnasında hem sözlü hem de yazılı olarak sorulara yanıt verecek. Aday ayrıca anlattığı konuları yazıp imzaladığı kağıdı, komisyona teslim edecek. Sözlü sınav süreçlerinin tamamı, kamera ile kayıt altına alınacak.

12-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş