Arama sonuçları

Öğretmen ataması ne olacak? Ücretli öğretmene kadro var mı?

Öğretmen ataması ne olacak? Ücretli öğretmene kadro var mı?

Öğretmen adaylarının merakla beklediği “atama” konusunda henüz bir tarih ya da sayı ortada yok. Peki ne kadar öğretmen atanacak ve bu atama ne zaman olacak? Aynı zamanda ücretli olarak çalışan öğretmenlerin kadroya geçme olasılıkları söz konusu mu? Tüm bu sorulara yanıt Milli  Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geldi. 

Tekin, AKP iktidarında 799 bin 517 öğretmen ataması yapıldığını belirterek, “1 milyon 100 bin öğretmenin yüzde 75'inin üzerindeki öğretmeni biz atamışız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kendilerinin de mümkün olan en fazla sayıda atama yapmak istediğini dile getiren Tekin, "Atama da yapacağız zaten, burada problemimiz yok. 2023 KPSS puanı ile ilgili süreci yürütüyoruz. Yani 2023 puanları heba olmayacak" diye konuştu. 

KAÇ ÖĞRETMEN ATANACAK?

Daha önceki açıklamasında 68 bin öğretmen açığı olduğunu söylediğini, bu açıklamasının "68 bin atama olacak" anlamını taşımadığını, ikisinin birbirinden çok farklı şeyler olduğunu vurgulayan Tekin, bu yıl öğretmen ihtiyaçlarına ilişkin çalışmaları tamamladıklarını belirtti.

Tekin, "Hazine ve Maliye Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber rakamı belirleyeceğiz. Önümüzdeki hafta, eğer kabine toplantısı olursa o gün açıklamış olacağız. Biz rakamda uzlaştık zaten" dedi. 

ÖĞRETMENE MÜLAKATA DEVAM

Tekin, öğretmen atamalarında mülakat konusundaki bir soru üzerine, "Öğretmen adayına, 'Mülakat gibi mülakat yapacağım' derken bir deneme dersine tabi tutmak istiyorum" dedi.

Bu konuda alacakları başka önlemleri de hatırlatan Tekin, "Bu konu böyle popülarite veya popülizme kurban edilecek bir konu değil" dedi.

Tekin, soru üzerine ücretli öğretmenlere kadroyla ilgili bir konunun gündemlerinde olmadığını, engelli öğretmen atamaları konusunu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile henüz konuşmadıklarını, konuştuktan sonra açıklayabileceklerini sözlerine ekledi.

27-04-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş