Arama sonuçları

Öğretmenler ‘yeni müfredat için’ eğitimden geçirilecek

Öğretmenler ‘yeni müfredat için’ eğitimden geçirilecek

Kamuoyu ile paylaşılacak olan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredat ile ilgili olarak öğretmenler “hizmet içi eğitim” alacak. Yeni müfredatın askıya çıkacağını ve bir hafta görüşler için askıda kalacağını anlatan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatı öğretmenlerin nasıl uygulanacağına ilişkin öğretmenlerin hizmet içi eğitimden geçirileceğini açıkladı. 

ÖĞRETMENLERE EĞİTİM VAR

Tekin’in öğretmenlerin eğitimine ilişkin açıklamaları şöyle: 

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğümüz, ilgili eğitim öğretim daireleri, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımız, programların kesin onay sürecini tamamladığımız andan itibaren başlamak üzere öğretmen arkadaşlarımızın hizmet içi eğitim sürecine tabi tutulmalarına dair bir takvim oluşturuyor. Programlar onaylandığı an, takvim hayata geçecek ve şu andan itibaren eylül ayına kadar öğretmen arkadaşlarımızı bu anlamda yeni programın mantığı, felsefesi ve uygulanmasıyla ilgili olarak çok ciddi bir hizmet içi eğitim sürecini başlatmış olacağız." 

OKULLARDA DEĞİŞİKLİK OLACAK

Tekin, okullarda müfredatın uygulama programlarının hayata geçirilmesi için yeni alanlar ve atölyelerin planlanacağını, yeni okul planlarında da uygulama alanlarını biraz daha ağırlıklı hale getireceklerini belirtti. Tekin, "İnşallah birkaç yıl içerisinde bu süreç tamamlanır ve çocuklarımız derslerde edindikleri teorik bilgileri uygulayabilecekleri uygulama atölyeleri, uygulama alanlarına da sahip olurlar" dedi.

25-04-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş