Arama sonuçları

Seçim beklenmişti, yeni müfredat ne zaman açıklanır?

Seçim beklenmişti, yeni müfredat ne zaman açıklanır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) daha açıklanmadan ‘yaratılış’ı koyarak tartışmaları başlattığı yeni müfredatı açıklamak için yerel seçimlerin tamamlanmasını bekliyordu. Şimdi merak edilen ise yeni müfredatın ne zaman açıklanacağı.

Açıklanmamasına rağmen yeni müfredat ile ilgili tartışmalar gündemden hiç düşmedi. Biyoloji ders kitaplarında evrim teorisinin adı geçmezken yaratılış felsefesinin yer aldığının ortaya çıkması, matematik müfredatından integral bölümünün kaldırılması tartışılırken, bir başka konu da müfredatın açıklanmasının sürekli ertelenmesi oldu.

NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz mart ayında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e de yeni müfredatın ne zaman açıklanacağı sorulmuştu. Tekin, müfredatla ilgili çalışmaların yüzde 80’nin tamamlandığını ve önümüzdeki haftalarda açıklanacağını söylemişti. Oysa Tekin, kasım ayında yaptığı müfredatın aralık ayında açıklanacağını duyururken , daha sonra 7 Aralık’ta Kabine toplantısının ardından açıklama yapılacağını belirtmişti.

Ocak ayında ise İstanbul’da eğitim editörleriyle buluşan Tekin yeni müfredatın tamamlandığını ve şubat ayında açıklanacağını belirtmişti.

Ancak açıklanmadan tartışmalara neden olan ve okul öncesi eğitimden başlayarak, dini eğitime daha fazla yer verildiği ifade edilen yeni müfredatın açıklanması 31 Mart’ta yapılan yerel seçimler öncesinde beklenmiyordu. Seçimlerin son bulmasının ardından ise bu kez açıklamanın ne zaman yapılacağı merak edilmeye başlandı.

 

 

01-04-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş