Arama sonuçları

Biyoloji müfredatına‘yaratılış’ eklenmesi talimatı kimden geldi?

Biyoloji müfredatına‘yaratılış’ eklenmesi talimatı kimden geldi?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yeni müfredata göre hazırladığı biyoloji öğretim programına “yaratılış felsefesi” ya da “yaratılış teorisi” eklenmesi talimatı kimden geldi? MEB Ders Programı Hazırlama Komisyonu üyelerinin “Altına imza atmayız, istifa ederiz” diyerek itirazlarına neden olan bu değişikliğin yani “yaratılış”ın eklenmesinde yaratılışı ayet ve hadislerle anlatan Prof. Dr. Adem Tatlı’nın etkili olduğu iddia edildi.

Komisyon üyeleri komisyon dışından bazı isimler tarafından talimatlar verildiğini ve bu müdahaleler sonucunda da biyoloji ders müfredatına “yaratılış felsefesi” gibi biyolojiyle ilgisi olmayan konuların dahil edildiğini söylüyor. Cumhuriyet’in haberine göre bu müdahaleyi yaptığı iddia eden kişi ise evrim karşıtı çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Adem Tatlı ve ekibi.

TOPLU İSTİFA UYARISI

Bu müdahaleler ve eklemeler yapılması ise komisyon üyelerinin tepkisini çekti. Üyeler söz konusu müfredat uygulandığı takdirde altına imza atmayıp, topluca istifa edeceklerini dile getirirken, söz konusu değişikliklerin bilimdışı ve kabul edilemez olduğunu kaydetti. 

ATATÜRK’E DECCAL, SAİD NURSİ’YE ÖVGÜLER

Prof. Dr. Adem Tatlı, 2005 yılında Dumlupınar Üniversitesi’nde görev yaptığı sürede daha önce yazmış olduğu “Evrim ve Yaratılış” isimli kitabında yaratılışı meselesini ayet, hadis ve İslam alimlerinin ifadeleri ile açıkladığı için YÖK tarafından görevinden uzaklaştırılmış, ardından mahkeme kararı ile görevine geri dönmüştü. Tatlı’nın, Atatürk’e “deccal” diyen Said Nursi’yle ilgili 1992 yılında yazdığı “Bediüzzaman Said Nursi’nin Tesbitleri ışığında Millî ve Manevî Problemlerimizin Hal Çareleri” adında makalesi de bulunuyor. Öte yandan Tatlı’nın yardımcı kitap olarak birkaç profesörle kaleme aldığı “Biyoloji 9. Sınıf”, “Yeni Bir Bakış Açısıyla Fen Bilimleri 5” kitaplarında evreni, doğayı tevhidi bakış açısıyla yazdıkları da ortaya çıktı.

23-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş