Arama sonuçları

Öğretmene rotasyon mu geliyor?

Öğretmene rotasyon mu geliyor?

Öğretmene rotasyon eğitim gündeminde en sık tartışılan konuların başında geliyor. Nabi Avcı’nım Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemde müsteşarlık görevinde bulunan Yusuf Tekin’e bu kez Milli Eğitim Bakanı olarak tepki var. O dönemde de öğretmenlere rotasyon uygulamasını getiren ve bu yüzden de tepkilere neden olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e müfredattan sonra eğitimciler bu kez de rotasyon düzenlemesi yüzünden tepki gösteriyor. 

12 YIL DÜZENLEMESİ 

Anayasa Mahkemesi’nin bazı maddelerini iptal etmesi üzerine yeniden düzenlenen ve Meclis’e gelecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) içinde öğretmene rotasyon düzenlemesinin de yer aldığı ifade ediliyor. Buna göre aynı eğitim kurumunda 12 senesini dolduran öğretmenlerin başka okula tayin istemesi zorunlu olacak. Yani öğretmene zorunlu rotasyon gelecek. İşte bu düzenleme eğitimcilerin tepkisini çekiyor. 

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bakanlıkta “rotasyon takıntısı” yaşandığını söyleyerek, bu düzenlemenin yine yüzbinlerce öğretmeni huzursuz edeceğini söyledi. Yıllardır yasalaşması beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun beklentileri karşılamak yerine öğretmenleri gereksiz geren rotasyon gibi düzenlemeler içermesini eleştiren Geylan, “MEB'den beklentimiz, ÖMK’yı adına yakışır şekilde yeniden düzenlemesi ve daha verimli eğitim hizmeti için öğretmenlerimizin motivasyonunu artıracak tedbirler almasıdır” dedi.

29-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş