Arama sonuçları

Öğretmenler ÖRAV Eğitim Şenliği’nde buluştu

Öğretmenler ÖRAV Eğitim Şenliği’nde buluştu

Eğitim dünyasının önemli isimleri ve deprem bölgesinde görev yapan öğretmenler Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) 9. Eğitim Şenliği için Gaziantep’te bir araya geldi

2008 yılında Garanti BBVA tarafından kurulan ÖRAV, toplum olarak nitelikli eğitime erişimde öğretmenlerin ne kadar kilit bir rol üstlendiğinin bilinciyle öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemek, sürekli gelişim yolculuklarında yanlarında olmak amacını taşıyor. Eğitim programları ile bugüne dek 300 binden fazla öğretmene ve eğitim yöneticisine, 10 milyondan fazla öğrenciye ve ailesine ulaşan ÖRAV’ın bu yıl 9.’sunu düzenlediği Eğitim Şenliği, Gaziantep’te gerçekleşti.

AÇILIŞI YAPAY ZEKA ROBOT SONYA YAPTI

Eğitim Şenliği’nin moderasyonunu ÖRAV Uzman Eğitimcisi Ceyda Çengelköylü ile birlikte Robot Sonya yaptı. Deprem bölgesindeki 11 ilden Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı resmi ve özel okullarda görev yapan 900 öğretmen şenlikte buluştu.

Şenlikte konuşma yapan ODTÜ Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Soner Yıldırım ‘’Her Çocuk Öğrenir. Ama Nasıl?’’ başlığıyla öğrenmenin psikolojik, fizyolojik ve sosyolojik temellerine değindi. Yazar Çağlayan Bakaçhan ise “Aydınlıktan Karanlığa Liderlik” başlıklı konuşmasında değişim ve adaptasyonun kıvılcımını yakan liderlik kavramını mercek altına aldı. Eğitim Şenliği, öğretmenlerin iyi olma hallerine de destek olmak amacıyla dayanışma ve ilhamın önemini vurguladı.

30-11-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş