Arama sonuçları

Okul öncesi eğitim yine ‘paralı’ oldu

Okul öncesi eğitim yine ‘paralı’ oldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Okulöncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle ücretsiz hale getirilen okul öncesi eğitimi “katkı payı” adı altında ücretli hale getirdi.

Böylece kayıt parasına katkı payı denilmiş oldu. Çocukların okulda geçirdikleri süredeki temel ihtiyaçlarını, öz bakım süreçlerini ve eğitim programının uygulanmasını desteklemek amacıyla “katkı payı” alınacak. Böylece ücretsiz yemek gibi, ücretsiz okul öncesi eğitim de son buluyor.

Şöyle bir madde geldi: Aylık katkı payı, velilerin istekleri dışında topluca tahsil edilemez. Belirlenen katkı payının dışında kayıt için velilerden ayrıca ücret alınamaz.

ÜCRETSİZ OLACAKTI

Oysa geçtiğimiz mayıs ayında Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Buna göre okul öncesi eğitim hizmeti resmi okul öncesi eğitim kurumlarında ücretsiz olacak ve  okul öncesinde daha önce çocukların beslenme, temizlik hizmetleri ve eğitim programının uygulanmasına yönelik materyeller için alınan ücretler de artık alınmayacaktı.

YEMEK  DE VARDI

Beslenme saatlerinde çocuklara refakat etmek zorunda olan öğretmen ve yardımcı personel okuldaki yemek hizmetinden ücretsiz yararlanacak. Günlük yemek ücretini ilgili hesaba haftalık veya aylık peşin olarak yatırmaları kaydıyla okulun diğer çalışanları da yemek hizmetinden faydalanabileceği düzenlenmişti.

16-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş