Arama sonuçları

Okullar depreme karşı güçlendirildi mi?

Okullar depreme karşı güçlendirildi mi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tekirdağ'da Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İl Milli Eğitim Değerlendirme Toplantısı"nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği 4 aydan bu yana Türkiye'deki illerin yarısından fazlasını ziyaret ettiğini belirten Tekin, her gittikleri ilde değerlendirme toplantısı düzenlediklerini, buradan çıkan sonuçlara göre aldıkları kararlar doğrultusunda da eğitim yatırımlarını sürdürdüklerini söyledi.

KOSKOCA BİR TEŞKİLAT

Milli Eğitim camiasının büyük bir teşkilat olduğunu vurgulayan Tekin, şöyle dedi: "Türkiye'de şu anda 20 milyona yakın öğrenci, 1 milyona yakın öğretmenimiz, 76 binin üzerinde de kurumumuz var. Böyle baktığımızda koskoca bir teşkilat. Bu teşkilatın da kendi içerisinde yönetilmesiyle ilgili hızlı karar alınması gereken ve sık sık kararların revize edilmesi gereken bir süreç yaşıyoruz. Bu süreci doğru yönetmek adına taşra teşkilatlarımızla sürekli irtibat halindeyiz."

Tekin, son 20 yılda eğitime yapılan yatırımların ciddi şekilde dikkat çekici boyutlara ulaşmış olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitime verdiği öneme değinen Tekin, eğitim konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığına işaret etti.

OKULLARIN DEPREME DAYANIKLILIĞI

Türkiye'de özellikle 2000 yılından önce inşa edilen binaların, deprem mevzuatına göre yapılmaması nedeniyle bazı sorunlarla karşılaştıklarını anlatan Tekin, şöyle konuştu: "Bakanlık olarak deprem konusunda yapı stokumuzun neredeyse tamamının tahkik ve tetkik işlemlerini yaptık. 3 bin 632 okulda güçlendirme işlemi yapmışız. Türkiye'de 1583 okul deprem sebebiyle yıkılıp yeniden yapılmış durumda. Tekirdağ'da ise 118 okulumuzda güçlendirme işlemi yapılmış, 64 tanesinin 48 tanesi de yıkılıp yeniden yapılmış."

Toplantıya, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AK Parti milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Çiğdem Koncagül, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ile ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Bakan Tekin, programı kapsamında Valilik ile AK Parti ve MHP Tekirdağ il başkanlıklarına ziyaretlerde bulundu.

13-10-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş