Arama sonuçları

Samsun'da okul-sanayi iş birliği protokolü imzalandı

Samsun'da okul-sanayi iş birliği protokolü imzalandı

Samsun'da okul-sanayi iş birliği protokolü imzalandı. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Samsun Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (SOYS) arasında uygulanacak Okul-Sanayi İş Birliği protokol imza töreni Samsun Valisi Zülkif Dağlı'nın başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.

Protokolle, Otomotiv Gövde ve Otomotiv Boya bölümü olan Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Eğitim Atölyesi kurulması, okulun eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi, otomotiv gövde ve otomotiv boya sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yeni teknik ve yöntemlerle yetiştirilmesi hedefleniyor.

Vali Dağlı, son dönemde atılan adımlarla iş gücü piyasasının mesleki eğitimin tüm süreçlerine dahil edildiğini bunun da eğitim, üretim ve istihdam ilişkisini güçlendirdiğini belirtti.

"ÜLKEMİZİN EKONOMİSİ İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR KAZANIM"

Dağlı, mesleki eğitimin gelişmesi ve büyümesinin istihdamın artmasına, gençlerin geleceğe daha güvenle bakmasına ve üretimin artmasına katkı sağladığını ifade etti. Dağlı, "Bu ve benzeri protokoller de sektörler ile mesleki ve teknik eğitim kurumları arasında daha güçlü ve kapsayıcı bir bağ kurulmasına vesile oluyor" dedi. 

İmza törenine, Dağlı'nın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Koçak katıldı.

09-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş