Arama sonuçları

Seçimlerde yenileme kararı gelirse LGS ne olacak? Tarihi değişecek mi?

 Seçimlerde yenileme kararı gelirse LGS ne olacak? Tarihi değişecek mi?

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), kararı milyonlarca öğrenci ve ailesi için sınav tarihlerinin ne olacağına ilişkin soru işaretleri yaşamalarına neden oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan YKS kararına göre 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda "60'ncı günü takip eden ilk pazar" ibaresine göre tekrarlaracak şeçimler 2 Haziran Pazar günü yapılacak. Seçimin iptal edildiği yerlerde oy verme işleme tekrarlanacak. Ancak o gün yani 2 Haziran’da 1 milyondan fazla öğrencinin katılacağı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) var. Bu durumda LGS ne olacak? İşte merak edilen sınavın ne olacağı. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ne karar vereceği bekleniyor.

 

Ancak seçimin yenilenmesi durumunda sadece LGS sınav tarihi değil, aynı zamanda bir hafta sonra 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) da etkilenecek. Çünkü LGS bir hafta sonraya kaydırılamayacak, YKS var. Bir hafta LGS ötelenirse bu kez de YKS tarihi ne olacak? LGS erkene alınırsa da ancak 25 ya da 26 Mayıs’a yapılabilecek.

DAHA ÖNCE DE YAŞANDI

Sınav tarihlerinin seçimlere göre ertelenmesi ilk kez yaşanmayacak. 24 Haziran 2018'de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin erkene alınmasının ardından seçimler ile YKS’nin tarihleri çakışmıştı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) da sınav tarihlerini değiştirmişti. YKS,  30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapılmıştı.

2020’de de koronavirüs salgını sırasında yine YKS ertelenmişti.

29-03-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş