Arama sonuçları

Sınava girmeden ikinci üniversite diploması alın

Sınava girmeden ikinci üniversite diploması alın

Şu anda üniversitede öğrencisiniz ya da mezunsunuz. Peki ikinci bir üniversite diploması daha almak istemez misiniz? Bu ön lisans ya da lisans diploması da olabilir. Bunun için de ayrı bir sınava girmeniz gerekmiyor. Yalnızca internet üzerinden başvuru yaparak, ikinci diplomanızı alabileceğiniz programa kayıt yaptırıyorsunuz.

İşte bu olanağı ise Anadolu Üniversitesi İkinci Üniversite programı sunuyor.

SINAVA GİRMEDEN İKİNCİ ÜNİVERSİTE DİPLOMASI ALIN

Sınava girmeden ikinci üniversite diploması almak için başvurular 11 Eylül’de başlıyor. 2018-2019 öğretim yılında ikinci üniversite okumak için son tarih ise 21 Eylül Cuma günü saat 17.00’de bitiyor.

Başvuru ve kayıt işlemi internet üzerinden yapılıyor.

Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemi’ne göre eğitim-öğretim yapan fakülteler dışında yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler ikinci üniversite için başvurabiliyor.

KİM NASIL BAŞVURABİLİYOR?

İkinci üniversite için öncelikle okuduğunuz ya da mezun olduğunuz alanda başvuru yapamıyorsunuz. Yani farklı bir program seçmeniz gerekiyor. Buna göre

  • Lisans eğitimi alanlar lisans veya ön lisans programlarına,
  • Ön lisans eğitimi alanlar ön lisans programlarına başvurarak kayıt yaptırabilir

DİL YETERLİLİK BELGESİNİ GÖSTERMENİZ  GEREKİR

Açıköğretim Fakültesi İlahiyat (Arapça) Ön lisans Programı, İktisat Fakültesi Uluslararası ilişkiler (İngilizce) ve İşletme Fakültesi İşletme (İngilizce) lisans programlarına kayıt yaptırabilmeniz için yabancı dil yeterliliğinizi belgelemeniz gerekiyor.

 

İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT ESASLARI NEDİR?

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açık öğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, önlisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememekte.

-Örgün/uzaktan eğitim yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programların mezunlarından

  1. Meslek yüksekokullarında okuyan/mezun olanlar ile örgün lisans programlarından ön lisans diploması alarak ayrılmış olanlar,
  2. Lisans programlarında okuyan/mezun olanlar,
  3. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar (halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar) ve diğer yükseköğretim kurumlarının açık öğretim programlarında okuyan/mezun olanlar.

Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açık öğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin ön lisans /lisans programlarından birine kayıt yaptırabilirler.

Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açık öğretim sistemine göre öğretim yapan Açık öğretim Fakültesi’nin ön lisans programlarından birine okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden doğrudan Anadolu Üniversitesi’ne başvurmak suretiyle kayıt yaptırabilirler.

 

-Yukarıdaki koşullarda açık öğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açık öğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz.

-Örgün öğretimin herhangi bir programına yerleştirilmiş olan adaylar, yukarıdaki koşullara uymak suretiyle, aynı öğretim yılında kendi alanları dışındaki bir açık öğretim programına kayıt yaptırabilirler.

-ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan KKTC’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler de yukarıdaki olanaklardan aynen yararlanırlar.

-Bir yükseköğretim programından mezun olamadan yükseköğretim programından ilişiği kesilen, herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayan veya açık öğretim programlarında okumakta olanlar yukarıdaki olanaklardan yararlanamazlar.

-Açık öğretim programlarının herhangi birinde öğrenci iken okumakta olduğu alan dışındaki örgün öğretim programlarından birine yerleştirilen adayların açık öğretimdeki kayıtları silinmez.

-Bir örgün yükseköğretim programında okuyanlar veya bu programlardan mezun olanlardan, açık öğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açık öğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.

-Açık öğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler, bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.

-Uyruğundan biri TC olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi alanlar başvurabilirler.

 

İKİNCİ ÜNİVERSİTE İÇİN ÜCRET ÖDER MİSİNİZ?

27/06/2018 tarihli ve 12007 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 10-(3) maddesi şöyle diyor: “Öğrencinin kayıtlı olduğu sadece bir programın öğrenci katkı payı, Devletçe karşılanır. Birinci öğretim veya açık öğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken aynı kapsamda ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde, ikinci programa ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.”

Bu hüküm gereğince ücret ödeyeceksiniz.

 

HANGİ ÖN LİSANS PROGRAMLARI VAR?

36 ön lisans programı bulunuyor

1.Acil Durum ve Afet Yönetimi

2.Adalet

3.Aşçılık

4.Bankacılık ve Sigortacılık

5.Büro Yönetimi ve Yöneticisi Asistanlığı

6.Coğrafi Bilgi Sistemleri

7.Çağrı Merkezi Hizmetleri

8.Dış Ticaret

9.Emlak ve Emlak Yönetimi

10. Emlak ve Emlak Yönetimi

11.Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon

12.Ev İdaresi

13.Fotoğrafçılık ve Kameramanlık

14.Halkla İlişkiler ve Tanıtım

15.İlahiyat (Arapça)

16.İlahiyat

17.İnsan Kaynakları Yönetimi

18.İşletme Yönetimi

19.Kültürel Miras ve Turizm

20.Laborant ve Veteriner Sağlık

21.Lojistik

22.Marka İletişimi

23.Medya ve İletişim

24.Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası

24.Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

25.Özel Güvenlik ve Koruma

26.Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi

27.Radyo ve Televizyon Programcılığı

28.Sağlık Kurumları İşletmeciliği

29.Sosyal Hizmetler

30.Spor Yönetimi

31.Tarım

32.Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik

33.Turizm ve Otel İşletmeciliği

34.Web Tasarım ve Kodlama

35.Yaşlı Bakımı

36.Yerel Yönetimler

 

HANGİ LİSANS PROGRAMLARINI OKUYABİLİRSİNİZ?

1.Felsefe

2.Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

3.Sağlık Yönetimi

4.Sosyoloji

5.Tarih

6.Türk Dili ve Edebiyatı

7.Yönetim Bilişim Sistemleri

 

İKTİSAT FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMLARI

1.Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

2.İktisat

3.Kamu Yönetimi

4.Maliye

5.Uluslararası İlişkiler (İngilizce)

6.Uluslararası İlişkiler

 

İŞLETME FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMLARI

1.Havacılık Yönetimi

2.İşletme (İngilizce)

3.İşletme

4.Konaklama İşletmeciliği

5.Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

 

 

09-09-2018


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş