Arama sonuçları

Türk Eğitim Derneği'nden 'Deprem Geleceğimizi Yıkmasın' kampanyası

Türk Eğitim Derneği'nden 'Deprem Geleceğimizi Yıkmasın' kampanyası

Türk Eğitim Derneği, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ebeveyn kaybı yaşamış çocuklar için başlattığı kampanya kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirlenen çocukların, psikolojik, akademik, sosyal ve maddi olarak lise sonuna kadar ortalama 8 yıl boyunca destekleneceğini duyurdu.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Türk Eğitim Derneği'nce “Deprem Geleceğimizi Yıkmasın” başlığında Kahramanmaraş merkezli depremlerde ebeveyn kaybı yaşamış çocuklar için bir kampanya başlatıldı.

Sayıları binlerle ifade edilen çocukların gelecekleri için yeniden umut ışığı yakmak hedefiyle başlatılan kampanya kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirlenen çocuklar, psikolojik, akademik, sosyal ve maddi olarak lise sonuna kadar ortalama 8 yıl boyunca desteklenecek.

AYNI SİSTEM UYGULANACAK

Destek sürecinde daha önce Soma maden faciasından ve Elazığ depreminden etkilenen öğrenciler için uygulanan sistem model alınacak.

Gelen bağışlar, ulaşılan öğrenci sayısı ve bağışların kullanılma biçimi kamuoyuyla paylaşılacak. Bir ya da daha fazla öğrencinin destekçisi olan hayırseverlere destek oldukları öğrencinin bilgileri iletilecek.

Depremden etkilenen öğrencilere destek olmak için "depremkampanyasi@ted.org.tr" e-posta adresinden, "+90 (505) 160 46 45" WhatsApp numarasından ve "+90 (312) 939 42 23" numaralı telefondan bilgi alınabiliyor.

06-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş