Arama sonuçları

Yıldırım: Burada körpe yavrularımız yetişecek

Yıldırım: Burada körpe yavrularımız yetişecek

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Semiha Yıldırım himayesinde Kızılay tarafından başlatılan "81 il 81 anaokulu projesi" kapsamında kendi ve ailesinin katkılarıyla yapılan Safizer Mehmet Karaman Kızılay Anaokulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Son 20 yılda eğitim alt yapısında önemli adımlar atıldığını kaydeden Yıldırım, "Derslik sayısını yüzde yüzün üzerinde artırdık. Öğretmen sayısını 500 binden 1 milyon 200 bine çıkardık” dedi.

 

Eşi Semiha Yıldırım himayesinde başlayan projenin önemli olduğunu aktaran Yıldırım, şöyle dedi:

 

KÖRPE YAVRULARIMIZ YETİŞECEK

"Cumhurbaşkanımızla birlikte Türkiye'nin gelecek yüzyılının ihtiyacını gören altyapı, üst yapı projelerini tamamladık. Avrasya Tüneli, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, dünyanın en büyük havalimanı, Ovit Tüneli ve daha birçoğu. 29 bin kilometre bölünmüş yol. Otuz tane yeni havalimanı. Bütün bunları açarken tabii ki gururlandık, heyecanlandık. Ama inanın şu anaokullarını açarken duyduğum heyecan, duyduğum mutluluk ve gurur onlarınkinden kat kat fazla. Burada körpe yavrularımız yetişecek. Bu güzel ülkeyi, Türkiye'mizi geleceğe taşıyacak nesiller yetişecek."

Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz ise proje kapsamında şu ana kadar 60 anaokulunu bitirdiklerini ifade etti. Yılmaz, "9 bin 600 öğrenci şu anda aktif olarak eğitim görüyor” dedi.

15-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş