Arama sonuçları

Yüz yüze eğitim kararının çıkması beklenen kabine toplantısı ertelendi

Yüz yüze eğitim kararının çıkması beklenen kabine toplantısı ertelendi

Ana gündem maddesi yüz yüze eğitim olan Kabine Toplantısı ertelendi.  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), soru işaretlerini gideremeyerek sorumluluk almaktan kaçındı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği yüz yüze eğitim kararının çıkması beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ertelendi. Dün saat 15.30’da toplanması beklenen kabinenin, “Yangın ve sel felaketleri nedeniyle birçok bakanın saha çalışmalarında olması nedeniyle” ertelendiği belirtildi.

Öğrencilerin Covid-19 salgını sürecinde ortaya çıkan öğrenme kayıplarının önüne geçilmesi için kritik önemde olan yüz yüze eğitimin takvimi bir kez daha arafta bırakıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ilk kez katılacağı Kabine Toplantısı, resmi bir neden açıklanmadan ileri bir tarihe bırakıldı. Erteleme kararı, yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih ve uygulanacak yönteme ilişkin soru işaretlerini daha da artırdı.

OKULLAR AÇILMALI

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, “Okulları ne olursa olsun açmak zorundayız” dedi. Karabıyık, milyonlarca ebeveynin tedirgin olduğunu, “Okullar açıldıktan sonra geçen sene olduğu gibi uzaktan eğitime mi geçilecek?” sorusunun halen yanıt bulmadığını ifade etti. Eğitimcilerin aşılanma durumunun, sınıflarda alınacak önlemlerin ve temizlik personeli sayısını yeterli olup olmadığının bilinmediğini anlatan Karabıyık, “Bu soruların yanıtları açıklanmıyor. Hangi hazırlıkların yapıldığı, okullarda neyin eksik olduğu belirtilmiyor” sözleriyle belirsizliğe tepki gösterdi.

Öğretmen açığına karşın 2021 yılında yalnızca 20 bin atama yapıldığının altını çizen Karabıyık, şunları kaydetti: “Yeni bir atamayla ilgili hiçbir bilgi yok. Bu kadar öğretmen eksiğine rağmen halen öğretmen atamalarının yapılmamış olmasını anlamak mümkün değil. İktidarın önceliği eğitim ya da öğrenciler değil mi? Öğretmen açığının yanı sıra okullardaki temizlik ve sağlık personeli sayısında da ciddi eksiklikler var. Bir iktidarın, eğitimdeki ihtiyaçları karşılamadan, ‘İtibardan tasarruf etmeden’ hareket etmesi mümkün mü?”

MEB SORUMLULUK ALMIYOR

MEB’in, pandemi sürecinde açığa çıkan öğrenme kayıplarına yönelik kamuoyuyla bilgi paylaşmamasını da eleştiren CHP’li Karabıyık, “Öğrenme kayıplarının önüne geçilmesi için nasıl bir program hazırlandı bunu bilmiyoruz. Yaz dönemindeki etkinliklere öğrencilerin kaçının katıldığı bile belli değil. MEB bu konuda hiçbir sorumluluk almıyor. Öğrenme kayıpları giderek derinleşiyor, doğru politikalar ile bir an önce eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalı” ifadelerini kullandı.

17-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş