Arama sonuçları

2019 YKS: Konu ve kazanımlar paylaşıldı

2019 YKS: Konu ve kazanımlar paylaşıldı

2019 YKS: Konu ve kazanımlar paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) çıkacak konu ve kazanımları paylaştı. İlk kez üniversite sınavlarıyla ilgili konu ve kazanım açıklayan bakanlık buna gerekçe olarak öğrencilerin üzerindeki sınav baskısı ve stresi azaltılmasını hedeflediğini söyledi

2019 YKS: KONU VE KAZANIMLAR PAYLAŞILDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu üniversite sınavlarında soru çıkacak konu ve kazanımları açıkladı.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS) oturumlarıyla ilgili konu ve kazanımların açıklandığına dikkat çekildi. Buna göre 2019 YKS oturumları Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testis (YDT) sınavlarında dersler bazında sorulacak sorulara ait konu, kazanım ve açıklamalar yayımlandı.  

TTK Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Her yıl gerçekleştirilen ve ÖSYM Başkanlığı ile paylaşılan Yükseköğretime Geçiş Sınavlarına Esas Konu, Kazanım ve Açıklamalar, Bakanlığımız tarafından ilk kez öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve kamuoyu ile paylaşıldı.

BASKI VE STRESİ AZALTMAK İÇİN

Bu paylaşım ile 2019 yılında ÖSYM Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek yükseköğretime geçiş sınavlarına girecek öğrencilerimizin üzerindeki sınav baskısı ve stresin asgarîye indirilmesi, öğrencilerimizin sınavda karşılaşacakları soruların mahiyeti hakkında önceden bilgilenerek çalışmalarını bu doğrultuda planlamalarına katkı sağlanması amaçlandı.

HANGİ DERSTEN HANGİ KONU VAR?

Ortak derslere ait kazanım ve açıklamalar metninde; Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Tarih, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji, Felsefe, Mantık, Sosyoloji ve Psikoloji derslerinin 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf kazanım ve açıklamalarına yer verildi. Yabancı dil konusunda ise, İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça ve Rusça’yla ilgili konular yer aldı.

31-10-2018


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş