Arama sonuçları

Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

Hazırlık sınıfı olan lokullardan birisi de Beşiktaş Anadolu Lisesi. Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Hangi öğretim programını yaşama geçirmeyi planlıyor? Mezunları hangi bölümleri tercih ediyor. Okulun müdürü Kadir Bolat, pervinkaplancom için sorularımızı yanıtladı. İşte sorular ve yanıtları:

HAZIRLIK SINIFI İLGİYİ ARTIYOR

-Hazırlık sınıfı olan liselerden birisiniz. Bu ilgiyi nasıl artıyor?

İnternetin bu denli yaygınlaşması ile yeni yüzyılda sadece bilgi birikimi ve deneyim yeterli olmamakta aynı zamanda bir yabancı dili çok iyi derecede bilmek zorunlu hale gelmektedir. Bu bilinçle yola çıkan ve hem eğitici, hem keyifli etkinliklerle yaşayan İngilizceyi sevdirerek öğretmeyi misyon edinen BAAL İngilizce Hazırlık sınıflarının açılmasıyla sağlam bir İngilizce temeli oluşturmaya dönük eğitimler vermektedir.  “Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi ÖSYM sınavlarındaki yabancı dil  bölüm başarısı ortadadır ve İngilizce yabancı  dil bölümünde Beşiktaş’ta ilk üç okul arasındayız.

KAÇ ÖĞRENCİ ALACAK?

-2022-2023 kontenjanınız nedir? Geçen seneye göre değişiklik var mı?

İngilizce Hazırlık sınıflarımıza 2021 yılında 150 öğrenci aldık. Geçen yıla göre kontenjanlarda bir değişiklik olmadı.

-Geçen sene hangi yüzdelik dilimden öğrenci aldı?

Her yıl puan ve sıralamalar soruların zorluk ve kolaylık derecelerine göre değişiklik göstermektedir. Her yıl standart yüzdelik dilim yada puandan bahsetmek zor. Yaptığımız sonuç analizleri değişiklik göstermektedir.

Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nin Puan ve Yüzdelik Dilimleri

 

 

 

Yıl

Taban Puanı

Yüzdelik Dilimi

2021

433.9706

2.09

2020

441.7156

2.42

2019

463.4968

2.69

2018

388.5397

3.48

2017

489.3633

2.25

 

 

SONUÇ ANALİZ  433.97       2.09

Dersler

Doğru

Yanlış

Boş

Net

Türkçe

19

2

-1

18.33

Matematik

15

5

---

13.33

Fen Bilimleri

16

4

---

14.67

İnkılap Tarihi

10

---

---

10

Din Kültürü

9

1

---

8.67

İngilizce

10

---

---

10

Toplam

79

12

-1

75

 

NAKİLLER DÖNEMİ PUANLARI

- İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde puanlarda nasıl bir değişiklik oldu?

Nakille Gelen ve Giden öğrenciler okulumuzun taban puanını değiştirmemektedir.

-Hazırlık sınıfı zorunlu mu? Yoksa yeterlilik sınavına girerek, hazırlık atlamak mümkün olacak mı? Seviyelerine göre sınıflar mı oluşuyor?

Hazırlık sınıfı zorunlu. Hazırlık atlamak mümkün değil. Okulumuzun düzenlediği İngilizce düzey belirleme sınav sonuçlarına göre öğrenciler arasında seviyelerine göre sınıflar oluşturuluyor. Hazırlık sınıflarında tüm öğrencileri aynı seviyeye çıkarmak gibi bir kaygımız yoktur. Oluşturulan seviye sınıflarıyla ve seviyeye uygun yayın desteğiyle öğrenciyi bulunduğu seviyeden bir üst seviyeye taşıma hedefimiz vardır.

-Hazırlık sınıfında haftada kaç saat yabancı dil var? Sonraki sınıflarda kaç saat oluyor?

20 saat yabancı dil eğitimimiz var.

-İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?

Haftada 4 saat Almanca ve Fransızca ikinci yabancı dil seçmeli derslerimiz var.

AP İÇİN HAZIRLIK YAPILIYOR

- Uluslararası programlar IB, AP gibi bir gelişme söz konusu mu? Erasmus projeleri var mı?

- İleri Düzey Yerleştirme Programı olarak da adlandırılan Advanced Placement (AP) programı, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) uygulanan ve oradan tüm dünyaya yayılan, bir programdır. AP Programı öğrencilere, lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden üniversitede muaf olma imkanı sağlar. Özellikle öğrencilerin yurt dışı üniversite başvurularında kabul aşamasında, bir öğrencinin lise döneminde AP dersleri almış ve sınavlardan başarıyla geçmiş olması akademik eğitim için hazır olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. AP derslerini alıp, sınavlarda başarılı olan öğrenciler hem üniversitelere başvuru sürecinde standart başvuru yapan öğrencilere göre daha avantajlı olurlar hem de üniversiteye başladıklarında bu derslerden muaf olma şansını yakalarlar. Ayrıca çift-anadal programlarında daha kolay okuyabilirler. 2022-2023 eğitim öğretin yılı için AP programının açılması için çalışmalarımız devam etmektedir.

-Okul öğrencilere hangi kimlikleri kazandırıyor?

Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi  86 yıldır Misyonu, Vizyonu, İlke ve değerleriyle geleceğe ışık tutmaya ışık tutmaya devam etmektedir. Kendine güvenen, sorgulayan, üreten, bilgi donanımı yüksek, ön yargılardan uzak bakış açısına sahip, değişime ve gelime açık, kendisi ve çevresiyle barışık, yarınlara güvenle bakabilen, lider ruhlu, örnek öğrenciler yetiştirmek için varız.

-Sınıf kontenjanlarınız ne olacak?

Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da okulumuz hazırlık sınıflarına 150 öğrenci alınacaktır. Sınıf kontenjanları 25  kişidir.

YKS KURSU VAR MI?

-YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı

11. sınıflar için TYT 12. Sınıflar için TYT/AYT hazırlık kurlarımız öğrencilerimizin de talepleri ve istekleri dikkate alınarak açılmaktadır.

- Okulda yatılı okuma imkanı bulunuyor mu?

Okulumuzun yatılı imkanı yok. Fakat Okulumuzun merkezi bir konumda olması öğrenci yurtlarından öğrencilerimizin yararlanma olasılığını artıracaktır.

-Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor? İstanbul dışından öğrenciniz var mı?

Okulumuzda 847 öğrenci öğrenim görmektedir. İstanbul dışından da okulumuza gelen öğrencimiz vardır.

-Öğrenciler için özel bir burs sistemi var mı?

Öğrencilerimiz için özel bir burs sistemi yok fakat gerektiğinde Okul Aile Birliğimiz, Mezunlar Derneğimiz Ve Burs Veren Kurumlarla ihtiyacı olan öğrencilerimize destek ve yardıma hazırız.

ÜNİVERSİTELERE YERLEŞME ORANLARI NEDİR?

-Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar?

Tıp, Diş Hekimliği, Bilgisayar Mühendisliği, Biyomühendislik, Biyomedikal Mühendisliği, Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri Mühendisliği, Eczacılık ,Ekonomi (İngilizce),Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği(İngilizce), Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Genetik ve Biyomühendislik, Genetik ve Biyomühendislik(İngilizce), Geomatik Mühendisliği, Hukuk, İç Mimarlık, İktisat, İnşaat Mühendisliği, İşletme, İşletme Mühendisliği, İşletme Enformatiği, Makine Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Mimarlık, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Moleküler Biyoteknoloji (Almanca), Psikoloji, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

- Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor?

Kurumumuzda 60 öğretmen görev yapmaktadır.

-Okulun diplomasının özelliği nedir?

Atatürk Anadolu Lisesi diploması almak bir ayrıcalıktır. Diplomamız dünyanın her yerinde lise diploması olarak geçerli. Öğrencilerimiz gittikleri ülkelerde denklik alabilmeleri durumda aldıkları diplomalar ile farlı nitelikteki lise ya da üniversitelere geçiş yapabilmektedir.

-Neden Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi?

Günümüzde yaşanan hızlı değişimleri, öncü ve örnek bir eğitim kurumu olarak takip edebilmenin; ancak sürekli gelişim ve değişimle mümkün olabileceği bilmekteyiz.

Bizler, bu değişimlere akademik, teknolojik ve eğitim felsefesi yönüyle; kurum ve birey olarak ayak uydurma çabası içindeyiz. Bunun için şu anda neler yaptığımızı ve ileride nerede olmak istediğimizi bilerek hareket ediyoruz. Değişen ve ilerleyen teknolojiyi izlemek, eğitimde kalite ve verimliliği artırmak, çağın getirdiği değişim ve gelişimleri doğru algılayıp içselleştirmek, büyümeyi hızlı ve sağlıklı bir süreç içerisinde gerçekleştirmek, belirlenen hedeflere ulaşabilmek için; Baal, 1936’dan bu yana her alandaki kaliteli eğitim-öğretim faaliyetleri, sportif faaliyetler ve sosyal-kültürel faaliyetler başta olmak üzere çeşitli alanlarda yakaladığı başarıyı yıllar boyu geliştirerek, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi ile “DAİMA BIR ADIM ÖNDE” olmaya devam edecektir.

BAAL, 1936’dan bu yana her alandaki kaliteli eğitim-öğretim faaliyetleri, sportif faaliyetler ve sosyal-kültürel faaliyetler başta olmak üzere çeşitli alanlarda yakaladığı başarıyı yıllar boyu geliştirerek, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi ile “DAİMA BIR ADIM ÖNDE” olmaya devam edecektir.

OKULUN FİZİKİ İMKANLARI NEDİR?

· FATİH Projesi Ekipmanlarıyla Donatılmış 32 Derslik

· Çağın İhtiyaçlarını Karşılayan 3 Fen Laboratuvarı

· 20 Bilgisayarlı 1 Bilgisayar Laboratuvarı

· 2 Müzik Atölyesi

· 2 Resim Atölyesi

· Okul Kütüphanesi

· Yenilenmiş Konferans Salonu

· Kapalı Spor Salonu

· Okul Orkestra Odası

· Çatı Tiyatro Salonu

· Aynalı Salon

· Cep Tiyatrosu

· Yemekhane

· Kantin

 

-Okulun sosyal yaşamı nasıldır? Kulüpler etkin mi?

Okulumuzda kulüpler aktif ve etkin çalışmaktadır. 

  • Girişimcilik
  • Tiyatro Kulübü 
  • Model Birleşmiş Milletler Kulübü
  • AB, E-Twinning Kulübü
  • Felsefe Kulübü
  • Gezi ve İnceleme Kulübü
  • Resim Kulübü
  • Hoş-Sada Kulübü
  • Satranç Kulübü
  • Masa Tenisi Kulübü
  • Robotik Kulübü
  • Yeşilay Kulübü
  • İşaret Dili
  • Best Buddies Kulübü Kulübü
  • Resim ve Fotoğrafçılık Kulübü
  • Kültür ve Edebiyat Kulübü
  • Kütüphanecilik Kulübü
  • Sosyal Yardımlaşma Kulübü
  • Bilim, Fen ve teknoloji Kulübü
  • Akıl ve Zeka Oyunları Kulübü
  • Japon Kulübü

 

 

01-07-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş